Sök

Fem frågor till studenten Leon Johansson

Leon Johansson, student på programmet Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa, tycker att det är mycket roligare att läsa på högskola än gymnasium. I framtiden drömmer han om att jobba som kommunikatör eller journalist.

Varför valde du att läsa Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa?

– Jag har alltid tyckt att kommunikation och medier är väldigt spännande! Jag studerade media under gymnasiet, och har jobbat som turistinformatör och kommunikatör på Visit Fegen, ett friluftsområde där landskapen Halland, Småland och Västergötland möts. Fyra år efter studenten hade skoltröttheten lagt sig och jag valde därför att börja studera igen – ett val som jag verkligen inte har ångrat.

”Ta chansen att arbeta med medieprojekten som externa företag och Högskolan erbjuder. De är väldigt lärorika.”

Leon Johansson

Vad tycker du om din utbildning?

– Det som är bra med programmet är att det är väldigt brett. Det är väldigt många olika yrken som blir relevanta efter utbildningen. Du kan exempelvis arbeta som kommunikatör, journalist eller medieproducent. I kombination med studier får vi chansen att jobba med externa medieprojekt, vilket gör mig tryggare inför att komma ut i arbetslivet. Jag har till exempel agerat som kameraman i livesändningar och producerat podcastavsnitt genom projekt på Högskolan.

Hur är det att läsa på högskola?

– Den största förändringen, i jämförelse med gymnasiestudier, är det egna ansvaret. Det förväntas att du läser kurslitteraturen. Friheten kan vara tuff att balansera i början, men blir samtidigt väldigt befriande efter ett tag. Jag tycker det är mycket roligare att läsa på högskola eftersom det är mer seriöst och för att mina klasskamrater är engagerade. De vill vara där, vilket inte alltid är intrycket när man studerar på gymnasiet.

Rödhårig kille i beige, öppen skjorta och svart t-shirt håller i en filmkamera och ler mot kameran. Foto.

I utbildningen har Leon Johansson fått agera som kameraman i livesändningar.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– De som driver programföreningarna i Halmstad är riktigt duktiga! Nollningen är fantastisk och hjälper dig att lära känna staden och människorna i klassen. Föreningarna anordnar många jätteroliga evenemang året om. Dessutom har man som student möjligheten att själv vara med och påverka genom att gå med i programföreningarna. Som student finns det alltid något att göra i Halmstad.

Har du något tips till blivande studenter?

– Ta chansen att arbeta med medieprojekten som externa företag och Högskolan erbjuder. De är väldigt lärorika. För egen del har det resulterat i att jag nu arbetar deltid som kommunikatör och frilansar som sportjournalist samtidigt som jag studerar. Medieprojekten kan ge en fot in på arbetsmarknaden.

Om Leon Johansson

  • Utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa.
  • Hemort: Hökabäck, utanför Fegen.
  • Intressen: Jag läser gärna för att nörda ner mig i ämnen. Jag gillar att titta på fotboll och att umgås med min sambo, familj och vänner. Eftersom jag är uppväxt i skogsbygd är jag också en del i naturen, och njuter gärna av Fegensjön på somrarna.
  • Gör om tio år: Jag jobbar heltid inom kommunikation, antingen som journalist eller kommunikatör. Jag tycker att båda yrkena är riktigt roliga.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt