Sök

Fem frågor till studenten Louise Johansson

Enligt Louise Johansson finns det många anledningar till att plugga Internationella marknadsföringsprogrammet. I framtiden drömmer hon om att starta en egen reklambyrå i Stockholm eller Göteborg.

Varför valde du att läsa Internationella marknadsföringsprogrammet?

– Jag valde att läsa Internationella marknadsföringsprogrammet av tre anledningar. För det första är jag väldigt intresserad av just marknadsföring – det har alltid varit ett av mina stora intressen och programmet verkade vara väldigt nischat inom det. För det andra lockade möjligheten till praktik under sista året mig väldigt mycket. Det blir ett perfekt tillfälle att testa mina teoretiska kunskaper i arbetslivet. För det tredje utgör ekonomi basen i utbildningen, vilket innebär att du kan jobba med både ekonomi och marknadsföring i framtiden!

Tjej i blont hår och gul tröja ler mot kameran. Foto.

Louise Johansson lockades bland annat av att programmet erbjuder praktik under sista året.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag är jättenöjd med utbildningen! Den är bred och ger både praktiska och teoretiska kunskaper. Kurserna håller hög kvalitet och lärarna är väldigt duktiga och motiverade. Du kommer också att lära dig mycket om att starta ett eget företag.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det krävs mycket eget ansvar, mer än på gymnasiet. Vissa kurser är såklart tuffare än andra och då är det jättebra att jag kan få hjälp av både klasskamrater och lärare. Det är jättekul att plugga på Högskolan och jag blir extra motiverad eftersom jag i framtiden troligtvis kommer att arbeta med det jag läser.

”Ett hett tips är att ta hjälp av dem som pluggar årskursen över dig med till exempel kurslitteratur, studieråd och allmänna tips.”

Louise Johansson

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Halmstad är en perfekt studentstad – inte för stor eller för liten. De flesta studenterna bor nära varandra och campus är också nära till allting. Högskolan har många olika föreningar som erbjuder allt från fester och aktiviteter till idrottsevenemang. Studentkåren och andra organ har även mycket roligt att erbjuda, till exempel nollning, studentpubar och sittningar.

Har du något tips till blivande studenter?

– Var med på nollningen så mycket som du kan! Nollningen är ett perfekt tillfälle för att lära känna dina framtida klasskompisar, hitta på roliga aktiviteter, träffa studenter från andra program, och se staden Halmstad och vad du kan göra här. Ett hett tips är att ta hjälp av dem som pluggar årskursen över dig med till exempel kurslitteratur, studieråd och allmänna tips. Gå även med i din programförening så snart som du kan – de kommer att kunna hjälpa dig med mycket under dina år här!

Louise Johansson

Utbildning: Internationella marknadsföringsprogrammet.

Hemort: Göteborg.

Intressen: Umgås med kompisar, träna och äta god mat.

Gör om tio år: Jag arbetar med marknadsföring och har förhoppningsvis startat en egen reklambyrå, antingen i Stockholm eller Göteborg.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt