Internationella marknadsföringsprogrammet
Som marknadsförare har du ett utåtriktat arbete där du gör affärer och har många kontakter med människor. Internationella marknadsföringsprogrammet på Högskolan i Halmstad förbereder dig för en yrkesframtid på den internationella arbetsmarknaden. Självklart har du praktik utomlands. Kurserna är utformade för att du ska kunna fördjupa dig i teorier och metoder för att marknadsföra produkter och tjänster till både konsumenter och företag.

Om utbildningen
Innovativa miljöer, metoder och verktyg
På Högskolan i Halmstad deltar du i inspirerande undervisning i moderna studiemiljöer, tillsammans med engagerade lärare och studenter.
Kurser och kompetenser i fokus
Flera kurser är speciellt utformade för att passa in på Internationella marknadsföringsprogrammet. Utbildningen består av både föreläsningar och självständiga arbeten. Det internationella perspektivet märks både på lärare och litteratur.
Du läser företagsekonomi under hela utbildningen, totalt motsvarar kurserna i ekonomi fyra terminer. Du får både strategiska och praktiska kunskaper. Du lär dig hur företag styrs och organiseras och hur man sköter bokföring och marknadsplanering. Programmet innehåller också kurser i nationalekonomi, som ger dig förståelse för hela samhällets ekonomi. Du har andra nyttiga kurser inom juridik, statistik och informatik.
Samverkan med arbetslivet
Under det sista året prövar du dina kunskaper i verkligheten genom ett praktikprojekt under motsvarande en termin. Troligtvis genomför du praktikprojektet på ett utländskt företag. Du avslutar utbildningen med att skriva en examensuppsats i marknadsföring.
Utbildningsplan och information om behörighetskrav hittar du i faktarutorna – klicka på Visa utbildningsinfo under den termin du är intresserad av för att fälla ut rutan.
Programmets innehåll
Nedanstående kurser ingår i utbildningsprogrammet med start HT20.
Klicka på länkat kursnamn för att söka fram aktuell kursplan (med kurslitteratur).
* ingår i huvudområdet företagsekonomi
År 1
- Marknadsföring I, 7,5 hp *
- Nationalekonomi, 15 hp
- Organisation och ledarskap, 7,5 hp *
- Ekonomistyrning, 7,5 hp *
- Varumärken, 7,5 hp *
- Affärsredovisning, 7,5 hp *
- Konsumentbeteende, 7,5 hp *
År 2
- Ekonomisk statistik, 15 hp
- Handels- och marknadsrätt, 15 hp
- Internationell ekonomi: handelsteori och handelspolitik, 7,5 hp
- Marknadskommunikation, 7,5 hp *
- Digital marknadsföring, 7,5 hp *
- Internationellt företagande och entreprenörskap, 7,5 hp *
År 3
- Internationell marknadsföringsstrategi, 15 hp *
- Informationssystem och marknadsföring i nya media, 7,5 hp
- Vetenskaplig metod: teori och tillämpning, 7,5 hp *
- Praktikprojekt, 15 hp *
- Självständigt uppsatsarbete inom företagsekonomi, 15 hp *
Efter utbildningen
Examen
Utbildningen leder fram till en kandidatexamen i företagsekonomi.
Möjligheter att studera vidare
När du har avslutat utbildningen är du behörig att söka vidare till Högskolans masterprogram i företagsekonomi.
Arbetsliv
Internationella marknadsföringsprogrammet förbereder dig för att arbeta på små och stora produkt- och tjänsteföretag runt hela världen. Du kan också arbeta som konsult och hjälpa företag med bland annat reklam, PR, marknadsundersökningar och sociala medier.
Eftersom en marknadsförare har ett mycket utåtriktat arbete kommer du att samarbeta med många olika människor, både inom och utanför det egna företaget. Du bygger upp ett brett kontaktnät med kunder, leverantörer, distributörer, reklambyråer, medier och produktutvecklare.
Studera utomlands
Du gör praktik utomlands under programmets sista år. Du arbetar på ett företag som du själv eller Högskolan har tagit kontakt med. Tidigare studenter har till exempel gjort praktik i Australien, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Italien, Japan, Kina, Malaysia, Singapore, Tyskland, USA och Österrike. Du kan även välja att åka på utbytesstudier efter avslutad utbildning.
Läs mer om att studera utomlands
Till Högskolan kommer också många utländska studenter genom våra utbytesavtal. Om du stannar i Halmstad under hela din studietid men vill uppleva mer av högskolans internationella atmosfär har du möjlighet att bli mentor för en internationell student.
Mer information
Antagningspoäng hösten 2020
BI: 16,14
BII: 16,24
HP: 0,65
SA: -
BI = gymnasiebetyg, BII = gymnasiebetyg med komplettering, HP = högskoleprov, SA = sen anmälan
* Alla behöriga sökande i urvalsgruppen blev antagna.
Vi vill göra våra program bättre!
Vi vill att du ska få en så bra utbildning som möjligt! Därför gör vi varje år en uppföljning av alla våra program. Där tar vi fram förslag på vad som kan bli bättre, bland annat utifrån vad våra studenter tycker om sina kurser och sin utbildning. Du kan läsa mer om hur det går till här:
Uppföljning program
Var sjätte år gör vi också en större utvärdering av varje program. Du hittar dessa utvärderingar här:
Utvärdering program
Bra länkar
Nivå:
Grundnivå
Anmälningskod:
10006
Behörighetskrav:
Grundläggande behörighet + Engelska 6, Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet A4). Eller: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A (områdesbehörighet 4).
Undervisningstid:
Dagtid
Studieavgift:
För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz: Mer information om studieavgift
Undervisningsspråk:
Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.