Sök

Fem frågor till studenten Matilda Ahlgren

Matilda Ahlgren pluggar på Utvecklingsingenjörsprogrammet, där hon får goda möjligheter att skapa starka relationer till näringslivet. I framtiden drömmer hon om att jobba med projektledning och produktutveckling.

Varför valde du att läsa Utvecklingsingenjörsprogrammet?

– Jag sökte mig till det här programmet eftersom det kombinerar teknik med innovation, ekonomi och entreprenörskap. Utbildningen ger en bred bas och möjligheten att fördjupa sig inom specifika områden genom valfria kurser, vilket jag värdesatte högt när jag valde utbildning. Utvecklingsingenjörsprogrammet erbjuder dig dessutom möjligheten att studera en termin utomlands, vilket många av oss gör.

”Tentaperioder tar vi oss igenom tillsammans och veckor då det är lugnare ser vi till att hitta på roliga saker ihop.”

Matilda Ahlgren

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag trivs otroligt bra! Det beror på två saker: hög kvalitet och god gemenskap. Utvecklingingenjörsprogrammet fokuserar främst på produktutveckling och affärsutveckling i kombination med hållbarhet, vilka är återkommande teman genom hela utbildningen. Under andra och tredje året genomför vi projekt kopplat till produktutveckling och produktförnyelse tillsammans med företag, vilket skapar starka relationer till näringslivet och därav goda möjligheter inför framtiden.

– Jag känner att samhörighet genomsyrar alla årskurser. Det skapar glädje men framför allt trygghet för oss. Vi hjälper varandra med studierna och gör också många roliga saker utöver skolarbetet, vilket skapar ett enormt värde för – framför allt – de som är nyinflyttade i staden. Det arrangeras till exempel en skidresa varje år som alla utvecklingsingenjörsstudenter får möjlighet att följa med på.

Hur är det att läsa på högskola?

– Att studera på högskola skiljer sig från gymnasiet i den bemärkelsen att du kan styra din egen tid. Det ställer däremot högre krav på eget ansvar. Just vårt program har egna projektrum där vi spenderar mycket tid och samarbetar med varandra. Tentaperioder tar vi oss igenom tillsammans och veckor då det är lugnare ser vi till att hitta på roliga saker ihop. Högskolan erbjuder också tillgång till Fab Lab där det finns möjlighet att exempelvis 3D-printa och laserskära. Många av oss skapar prototyper till våra examensarbeten där.

Tjej i blont hår och svart tröja sitter ner och ler mot kameran. Foto.

Matilda Ahlgren tycker att samhörigheten mellan årskurserna är unik.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Halmstad är en lagom stor stad att studera i. Du kan cykla överallt och här finns ett rikt studentliv. Nollningen är ett jättebra tillfälle att lära känna staden och dina nya studiekamrater. Jag rekommenderar starkt att delta i den för att få en god introduktion till starten på de kommande åren.

Har du något tips till blivande studenter?

– Stressa inte upp dig. Ge dig själv tid att hitta rätt studieteknik. Innan jag började att studera på programmet var jag rädd för att inte klara alla tentor, men det som tidigare har känts oöverkomligt är idag fullt överkomligt ­tack vare gemenskapen jag har hittat. Ta chansen att lära känna nya intressanta människor och få kunskaper som varar hela livet!

Matilda Ahlgren

Utbildning: Utvecklingsingenjörsprogrammet.

Hemort: Halmstad.

Intressen: Spendera tid med vänner och familj och att resa.

Gör om tio år: Jag vet inte var jag befinner mig om 10 år, men efter examen har jag alla möjligheter att testa olika vägar. För mig är det mindre viktigt att jaga en titel. Jag ser hellre att jag befinner mig på en plats där jag kan utvecklas och bidra. I dag är jag intresserad av projektledning och produktutveckling men vem vet om 10 år? Möjligheter och erfarenheter får visa vägen!

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt