Sök

Fem frågor till studenten Ronja Malekzadegan

Ronja Malekzadegan, student på programmet Arbetsvetenskap, tycker att alla lärare hon har haft hittills är fantastiska. I framtiden drömmer hon om att jobba på en HR-avdelning på ett företag med en härlig organisationskultur.

Varför valde du att läsa Arbetsvetenskap?

– När jag bestämde mig för att börja studera på högskola upplevde jag att det var en djungel att hitta rätt program. Det enda jag var säker på var att jag i framtiden ville arbeta med människor. Beskrivningen av programmet lockade då det inte bara berör personalfrågor, men också hur organisationer, ledning och arbetsmarknaden fungerar. Det är ett brett program och jag gillar tanken på att jag kommer att kunna arbeta i många olika branscher, eftersom alla företag i dag har någon form av HR-avdelning. På så sätt behöver jag inte byta yrke för att byta utmaning och bransch.

Brunhårig tjej i lockigt hår, vit blus och svart kavaj ler mot kameran. I bakgrunden finns glasgången. Foto.

Ronja Malekzadegan tog sig ur sin bekvämlighetszon och flyttade från Jönköping till Halmstad – ett val som har gjort henne rik på nya vänner.

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker att den är väldigt givande och rolig! Lärarna som jag har haft under min utbildning är alla fantastiska. Jag har utvecklat så många olika kunskaper och förmågor. Det är häftigt att inse att jag numera kan föra en diskussion inom ämnet och veta vad jag faktiskt talar om. Min stärkta förmåga att analysera och se saker från olika perspektiv är något som jag är väldigt tacksam för, och trots att studierna är tuffa ibland så överväger alltid det roliga.

Hur är det att läsa på högskola?

– Det är absolut en helt ny nivå av självdisciplin om du jämför med gymnasiet men det är också det som jag gillar. Det är ingen som kommer att se till att du gör alla uppgifter utan det är upp till dig själv att strukturera. Det som är bra med min klass är att vi är här för att vi vill vara det och brinner för ämnet, vilket gör att alla hjälps åt för att vi ska lyckas. Det var så klart svårt i början att anpassa sig till studietakten och förväntningarna, men du kommer in i det relativt snabbt.

”Jag har inte varit med på alla aktiviteter, bara det jag har känt för, och det är skönt att det finns en acceptans för att man inte måste delta i allt.”

Ronja Malekzadegan

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag gillar att Halmstad är en liten stad. Det är inte mer än tio minuter att gå eller cykla till mina kompisar, Högskolan eller mataffären. Tågstationen ligger också centralt, vilket underlättar resande. Jag började studera under pandemin vilket begränsade studentlivet en del – till exempel hade vi ingen vanlig nollning utan snarare ett par dagars kick-off. Däremot var det som faktiskt gick att genomföra väldigt roligt. Nollningen, som jag hjälpte till att arrangera under årskurs två, var jätterolig och även om covid-19 ställde till det lite grann uppskattar jag studentlivet. Jag har inte varit med på alla aktiviteter, bara det jag har känt för, och det är skönt att det finns en acceptans för att man inte måste delta i allt.

Har du något tips till blivande studenter?

– Mitt främsta tips är faktiskt att flytta och att börja plugga i en ny stad. Jag flyttade från Jönköping till Halmstad och jag kände bara en person i staden. Att flytta har gjort så mycket för min egen personliga utveckling, såväl som att jag fick fler vänner än jag tror att jag hade fått om jag studerade i Jönköping. De kompisar som jag umgås med är inte heller från Halmstad, vilket har inneburit att vi har löst allt själva eller tillsammans. På kvällar och helger har vi exempelvis matlådemys tillsammans i stället för att åka hem till våra föräldrar på middag.

Ronja Malekzadegan

Utbildning: Arbetsvetenskap.

Hemort: Jönköping.

Intressen: Att hitta på saker med mina vänner, laga mat samt att mysa i min lägenhet. Nu mot vårkanten gillar jag även att gå på promenader runt om i Halmstad.

Gör om tio år: Jag bor i Jönköping igen och jobbar på en HR-avdelning med varierande arbetsuppgifter – på ett företag med en härlig organisationskultur.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt