Sök

Hanna Uhlén är alumn vid Affärssystemprogrammet

Hej Hanna Uhlén, Business Consultant på EPAM Systems och alumn vid Affärssystemprogrammet, vad kul att du vill dela med dig om din utbildning!

Varför valde du Affärssystemprogrammet?

– Jag valde Affärsystemprogrammet eftersom jag var ute efter en kombination av ekonomi och IT, det som i sista skedet blev avgörande var att utbildningen kunde erbjuda praktik.

Hur var utbildningen?

– Utbildningen var bred och jag fick verkligen chansen att få förståelse för vad ett affärssystem är och hur allt fungerar och hänger ihop. Kurserna var ganska varierande och det gjorde också att jag fick testa på flera olika områden och se vad som just jag tyckte var roligast.

”Ett tips inför praktiken är att verkligen fundera över vad man vill jobba med efter utbildningen och söka praktikplats utifrån det, det är inte helt ovanligt att praktiken leder till en anställning.”

Hur var praktiken?

– Praktiken skulle jag säga var den mest värdefulla tiden under utbildningen. Jag fick verkligen en chans att testa på hur det är ute i arbetslivet och det var så klart extra roligt att se att det gick att applicera mycket av det vi lärt oss under utbildningen i praktiken.

– Ett tips inför praktiken är att verkligen fundera över vad man vill jobba med efter utbildningen och söka praktikplats utifrån det, det är inte helt ovanligt att praktiken leder till en anställning.

Blond kvinna ser in i kameran och ler. Porträttfoto

Hanna Uhlén, alumn Affärssystemprogrammet

Vad jobbar du med nu?

– I dag jobbar jag som Business Consultant på EPAM Systems. I min roll hjälper jag våra kunder med bland annat implementering av affärssystem, utveckling och förändring av affärsprocesser, support och projektledning.

Hur har utbildningen hjälp dig i jobbet?

– Utbildningen gav mig en mycket bra grund att stå på inför arbetslivet och inte minst ett bra kontaktnät. Det som framförallt har hjälpt mig i arbetslivet är att vi under utbildningen fick kunskap inom både ekonomi och IT, det har gjort mig väldigt trygg i att kunna prata med hela organisationen hos en kund, allt från ekonomi till utveckling. Under utbildningen fick vi även lära oss en del om olika företagsprocesser och hur man kartlägger dessa och just kunskapen om processkartläggning är något som jag använt mig mycket av i mitt arbete.

uppdaterad

Kontakt

Dela