Sök

Biblioteksstöd för distansstudenter

Du som är student på Högskolan i Halmstad har tillgång till bibliotekets e‑tidskrifter, databaser och e‑böcker oavsett var du befinner dig. Om du är distansstudent och bor utanför Halmstad kan biblioteket skicka hem böcker till dig.

Hemleverans

Böcker

Om du bor utanför Halmstads kommun kan vi skicka hem böcker till dig. Biblioteket betalar porto för bokutskick och låntagaren betalar returporto. Du ansvarar själv för att det lånade materialet lämnas eller skickas tillbaka till biblioteket. För att få möjlighet till hemleverans behöver du ett särskilt användarkonto.

Att beställa böcker

  • Sök upp boken i bibliotekets katalog. Är du inloggad som distansstudent kan du reservera boken, oavsett om den finns inne eller är utlånad.
  • Var noga med att fylla i datum för när beställningen inte längre är intressant för dig, så att vi inte skickar hem boken till dig i onödan.
  • Under ”Mina beställningar” kan du se dina reservationer och ta bort dem om du inte längre behöver boken.
  • Du kan också beställa lån från oss via ditt lokala bibliotek. (Vi lånar inte ut vår kurslitteratur som fjärrlån till andra bibliotek.)

Artiklar

De flesta av våra prenumerationer är elektroniska och du kommer åt dem direkt. Du kan beställa artiklar från tidskrifter biblioteket inte prenumererar på eller från tidskrifter som vi bara har i tryckt format. Vi skickar en utskriven kopia till en kostnad av 40 kronor.

Frågor?

Vill du få hjälp med att använda bibliotekets tjänster hemifrån når du oss via telefon eller e-post.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt