Elektronikcentrum (ECH)

Nästan allt omkring oss består av elektronik, och tillväxten är enorm – år 2025 beräknas det finnas mer än 75 miljarder uppkopplade elektronikenheter i världen. Elektronikcentrum i Halmstad är skapat av Högskolan i Halmstad och västsvenskt näringsliv för att främja innovation, utbildning och forskning inom området elektronik.

Filmen är inspelad tillsammans med NIBE AB, ett av företagen i nätverket kopplat till ECH. NIBE utvecklar och testar sina produkter i samarbete med forskare vid ECH.

EMC-testning och andra tjänster

Elektronikcentrum i Halmstad (ECH) är, utöver en samverkansarena för elektronikutveckling, även en EMC-testkammare där företag kan testa sina produkter för en effektivare produktutveckling. För mer information om vilka regulativa tester som erbjuds, kostnadsförfrågningar och bokningskalender, besök ECH:s webbsidor (på engelska) eller kontakta forskningsingenjörerna Per-Olof Karlsson eller Per Sandrup direkt.

ECH:s webbsidorlänk till annan webbplats

Per-Olof Karlsson

Per Sandrup

På ECH erbjuds företag följande tjänster:

  • EMC-tester (EMC är en förkortning för elektromagnetisk kompabilitet)
  • Antennkaraktärisering
  • Kontakt med Högskolans forskare inom elektronikutveckling
  • Samarbete med andra elektronikföretag i regionen
  • Möjlighet att hyra in sig i ECH:s kontorslokaler
Kvinna står vid bord inne i ljudisolerande kammare och håller i en elektronisk apparat medan utanför sitter en man och studerar en datorskärm. Foto.

På Elektronikcentrum i Halmstad finns en testkammare där företag kan testa sina produkter för en effektivare produktutveckling.

uppdaterad

2021-03-23

Kontakt

Dela

Kontakt