Sök
En grupp på fem unga personer står framför en byggnad med texten ”En högskola där olika perspektiv möts”. Två av personerna står på var sin elsparkcykel. Foto.

Öppet hus på Högskolan i Halmstad

Välkommen på öppet hus!

Öppet hus är ett perfekt tillfälle att lära känna Högskolan i Halmstad. Du kan till exempel vara med på föreläsningar om den utbildning som du är intresserad av, ​få tips och råd inför studietiden, prata med studenter som går en utbildning som du vill veta mer om, se dig om på campus och uppleva våra innovativa labbmiljöer. Nästa års öppet hus äger rum torsdagen 27 februari 2025. Varmt välkommen till Högskolan i Halmstad.

Följ med på en rundtur på campus!

Häng med studenten Timmie på en rundtur på Högskolan i Halmstads campus! Kolla på lokaler, labb och träffa några av de personer som du kan stöta på under din studietid.

Mer om studier och Högskolans campus

Tre kvinnor står bredvid varandra, ler och tittar in i kameran. Foto. 

Vill du få hjälp med ditt studieval?

Boka en tid med våra duktiga studie- och karriärvägledare som hjälper dig att hitta rätt utbildning för dig. Helt gratis och opartiskt så klart.

Studie- och karriärvägledning
En tegelbyggnad bakom körsbärsträd i full blom i förgrunden. Foto.

Hitta rätt på campus!

Med hjälp av vår campuskarta kan du enkelt hitta till rätt lokal under öppet hus.

Campuskarta

Möt några av våra tidigare studenter

Läs mer och se filmer om våra duktiga alumner från Högskolan i Halmstad.

Möt våra studenter
Kille i krulligt hår och rutig skjorta tittar på sin spegelbild. Killen i spegelbilden är iklädd styrkelyftarkläder, håller i ett lyftarbälte och spänner sin biceps. Foto.

Elitidrottare och student på samma gång?

Högskolan är ett Riksidrottsuniversitet som underlättar studietiden genom flexibla och anpassade lösningar för dig som vill kombinera din elitsatsning med högre studier.

Riksidrottsuniversitet

Hur är studentlivet på Högskolan?

Ganska bra skulle vi själva säga! Häng med och träffa Högskolans studenter när de svarar på 63 snabba frågor och när Jubël intervjuas för att bekräfta eller dementera fördomar om Högskolan och studentlivet. Som en bonus får du en bra överblick av Högskolans campusområde.

63 snabba frågor till våra studenter

Fördomspanelen – med Jubël och Högskolan

Stöd, tips och entreprenörskap

En silhuett av två händer formar ett hjärta framför en solnedgång. Foto.

Studenthälsan

Studenthälsan på Högskolan är HBTQI-diplomerad och är till för alla som pluggar här. Våra sjuksköterskor och hälsovägledare ger råd och svarar på frågor om allt som rör studenters hälsa under hela studietiden.

Studenthälsan

Studieverkstaden

Som student på Högskolan kan du ta hjälp av Studieverkstaden när du behöver tips och råd kring dina studier. Här kan du till exempel vässa studietekniken, förbättra texter och presentationsteknik samt få tips om lässtrategier.

Studieverkstaden
Fyra personer sitter i en hörnsoffa vid ett runt bord. De skrattar och tittar på varandra med var sin kopp i handen. Foto.

HighFive Student

HighFive Student är vår studentinkubator, där entreprenörskap hos studenter står i fokus. När du pluggar på Högskolan kan HighFive Student hjälpa dig med idéutveckling och en massa annat för att få just din idé att flyga ännu bättre.

HighFive Student

Boende och utlandsstudier

Två personer ritar ett stort hus i sanden på en strand. I bakgrunden syns havet. Foto. 

Hur hittar jag boende?

Något av det första som du behöver göra när du vet var du vill plugga är att börja leta efter någonstans att bo. Läs allt om boende och vad du ska tänka på när du letar efter en lya i Halmstad med omnejd.

Studentboende
Fyra studenter håller i flaggor ovanför huvudet och ler mot varandra. De står på stranden. Foto.

Vill du studera utomlands?

Drömmer du om att uppleva en ny kultur och bo i ett annat land? Vill du träffa människor från hela världen och förbättra ditt cv? Du har flera utlandsmöjligheter på Högskolan, både när det gäller utbytesstudier och praktik i andra länder.
Läs mer om vad vi erbjuder dig som vill plugga utomlands under din studietid.

Studera utomlands

40

timmar i veckan behöver du lägga på plugg. Läs mer om hur det är att plugga hos oss.

Så funkar högskolestudier

12039

studenter pluggar på Högskolan i Halmstad. Bli en av oss! Läs mer om studentlivet.

Livet som student