Utbildning inom Smarta städer och samhällen
Högskolan i Halmstad är ett attraktivt lärosäte för kunskapsutveckling och färdigheter. Högskolan erbjuder både fristående kurser och utbildningsprogram på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå med fokus på smarta städer och samhällen.
Exempel på utbildningsprogram
Grund- och avancerad nivå
Inom området smarta städer och samhällen erbjuder Högskolan flera utbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Både enskilda kurser och hela program finns i utbudet, bland annat masterprogram i energismart innovation i byggd miljö, inbyggda och intelligenta system samt digital tjänsteinnovation.
Program på grundnivå
Tillämpad artificiell intelligens (AI), 180 hp
Digital design och innovation, 180 hp
IT-forensik och informationssäkerhet, 180 hp
Utvecklingsingenjörsprogrammet, 180 hp
Masterprogram (120 hp)
Masterprogram i energismart innovation i samhällsbyggnad
Masterprogram i inbyggda och intelligenta system Länk till annan webbplats.
Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation
Masterprogrammet i informationsteknologi
Masterprogram i digital tjänsteinnovation
Fler program och kurser
Forskarskolor
Nationell företagsforskarskola inom området Smart industri
Företagsforskarskolan Smart Industry Sweden är ett samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Högskolan Väst, Högskolan i Skövde, Jönköping University och Mittuniversitetet i nära samarbete med KK-stiftelsen. Företagen i forskarskolan tar emot en eller flera doktorander men får tillgång till hela nätverket av lärosäten, doktorander, seniora forskare och företag. Syftet med Smart Industry Sweden är att stärka svensk industri.
Smart Industry Sweden Länk till annan webbplats.
EISIGS
EISIGS står för Embedded and Intelligent Systems Industrial Graduate School och är en företagsforskarskola vid Högskolan i Halmstad. Fokus för EISIGS är inbyggda system för intelligenta tillämpningar, där doktoranderna är kopplade till både industri och akademi.
Embedded and Intelligent Systems Industrial Graduate School (EISIGS)
UPGRADE
Forskarskolan UPGRADE – Lärarutbildning och skolans digitalisering är en nationell forskarskola som under våren 2020 tog emot minst nio doktorander. Forskarskolan finansieras av Vetenskapsrådet och syftet är att stärka den digitala kompetensen i lärarutbildningarna och öka andelen lärarutbildare med forskarutbildning.
Forskarskolan UPGRADE Länk till annan webbplats.
LIKED
Lärande, interaktion och kunskap i en digitaliserad värld, LIKED, är en nationell forskarskola med tvärvetenskaplig inriktning. Forskarskolan omfattar områden som ämnesdidaktik, didaktik, pedagogik, teknik och lärande, medieteknik, informatik, pedagogiskt arbete och tillämpad IT, som alla bidrar med olika perspektiv till forskningen om lärande, interaktion och kunskap i en digital värld.
Produktion2030
Tillgång till kompetens inom produktionsområdet är centralt för industrins utveckling och investeringar i Sverige. Högre utbildning inom produktionsområdet ska präglas av samverkan mellan näringsliv och akademi. Produktion2030 driver sedan 2014 en nationell forskarskola inom produktion.
Forskarskolan Produktion 2030 Länk till annan webbplats.