Sök

Fem frågor till studenten Casper Henningsson

Dataingenjörsstudenten Casper Henningsson tycker att den roligaste studieperioden i hans liv är nu. Han har en dröm om att arbeta med AI – artificiell intelligens – och att en dag starta sitt eget företag.

Varför valde du att läsa Dataingenjör?

– Jag valde att läsa till dataingenjör eftersom jag alltid har haft ett stort intresse av teknik. Redan som liten var jag engagerad i att förstå teknik och i att hjälpa andra med den. Att programmet fanns nära min hemort var också viktigt för mig, eftersom jag helst inte ville flytta.

”Ett stort plus är att det finns övningsledare i många av kurserna. De kan hjälpa till och förklara om man tycker att något är svårt.”

Casper Henningsson

Vad tycker du om din utbildning?

– Jag tycker att utbildningen är bra och väldigt tekniskt bred. Du får prova på både hårdvarunära och mjukvarunära programmering. Ett stort plus är att det finns övningsledare i många av kurserna. De kan hjälpa till och förklara om man tycker att något är svårt. Under andra och tredje året får du dessutom möjlighet att själv bli övningsledare, vilket är en god erfarenhet att ha med sig.

Hur är det att läsa på högskola?

– Jag tycker att det här är den roligaste studieperioden i mitt liv. Det går verkligen inte att jämföra med högstadiet eller gymnasiet. Här är det du som bestämmer vilka föreläsningar och labbar du vill gå på – så länge de inte är obligatoriska. Som student på en högskola har du en helt annan frihet att strukturera upp just dina studier därför att du läser utbildningen för att du själv har valt det.

Kille i mörkblont hår och blå skjorta lutar mot en glasvägg och ler mot kameran. Foto.

Casper Henningsson är student vid akademin för informationsteknologi.

Vad tycker du om Halmstad som studentstad?

– Jag tycker att Halmstad är en fin studentstad. Det finns gott om restauranger och aktiviteter att hitta på. Själv bor jag inte i Halmstad utan pendlar från Laholm, som ligger strax utanför Halmstad. Jag har inte varit involverad i nollningen eller blivit nollad, men vad jag hört från mina studiekamrater så ska det vara väldigt kul!

Har du något tips till blivande studenter?

– Du kommer att känna dig välkommen till Högskolan i Halmstad. Tack vare högskolans storlek kommer det att finnas mer tid att få hjälp under utbildningens gång, om du skulle behöva det, än på en större högskola. En annan sak som är viktig att du tar med dig är att det är okej att misslyckas. Du får fler chanser att lyckas. Det viktigaste är att du inte ger upp utan fortsätter att sträva mot dina mål.

Casper Henningsson

Utbildning: Dataingenjör.

Hemort: Laholm.

Intressen: Discgolf, yoga, programmering, och att umgås med min familj och vänner.

Gör om tio år: Om tio år ser jag mig på ett framgångsrikt företag med arbetsuppgifter som berör AI, artificiell intelligens. Jag hoppas då på att jag har klättrat upp i karriären och har en högre titel. Jag har också en dröm om att starta något eget, men det är svårt att förutspå hur dataingenjörsyrket ser ut i framtiden.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt