Sök

Magisterprogram i elektronikdesign

60 hp

Som elektronikingenjör är du mycket eftertraktad på arbetsmarknaden, då utvecklingen inom intelligent elektronik sker explosionsartat. Det handlar om allt från förarlösa fordon och smarta hem till hälsoteknik och energisystem i framtidens smarta städer. Magisterprogrammet utvecklar din kompetens så att du kan arbeta med avancerad elektronikutveckling.

Om utbildningen

Vad läser du inom programmet?

Magisterprogram i elektronikdesign lägger fokus på forskning och utveckling inom inbyggda system och hårdvara för framtidens Internet of Things. Du tillgodogör dig den teoretiska och praktiska kompetens som krävs för att aktivt kunna delta i utvecklingen av framtidens inbyggda elektronik- och kommunikationssystem.

Det innebär att programmet ger dig en gedigen kompetens inom halvledarteknik såväl som komponent- och kretsdesign. Du specialiserar dig på design och realisering av nya elektronikkomponenter och sensorer, baserade på nanoteknik och trådlös teknik för framtidens inbyggda elektronik- och kommunikationssystem.

Programmet genomförs på engelska.

Programmets innehåll

Nedanstående kurser ingår i utbildningsprogrammet med start HT24.

Klicka på länkat kursnamn för att söka fram aktuell kursplan med kurslitteratur. Observera att du behöver skrolla nedåt på sidan du kommer till för att hitta kursplanen.

Samtliga kurser ingår i huvudområdet elektronik.

Termin 1

Termin 2

  • Nanoelektronik, 7,5 hp
  • Trådlösa inbyggda system, 7,5 hp
  • Examensarbete i elektronik, 15 hp

Samarbete med arbetslivet

Under termin två genomför du ditt examensarbete i samarbete med Högskolans forskargrupper eller tillsammans med ett företag. Forskningsgruppen inom mikro- och nanoelektronik ingår i ett konsortium knutet till Lunds universitet, inom vilket du kan utföra till exempel avancerade examensarbeten i renrumsmiljö.

Innovativa miljöer, metoder och verktyg

Utbildningen på Högskolan i Halmstad präglas av vår profilering som det innovationsdrivande lärosätet.

Detta program har en unik koppling till industrin och till Lunds universitet. Det är dessutom nära knutet till Elektronikcentrum i Halmstad, en innovationsarena inom elektronikutveckling för forskare och företag i regionen. Här finns en testkammare för bland annat elektromagnetisk kompatibilitet, där företag kan testa sina produkter för en effektivare produktutveckling.

Din akademiska bakgrund

Utbildningen vänder sig till dig som har en kandidatexamen, eller motsvarande, inom teknikområdet. Dessutom krävs kurser i elektroteknik omfattande 90 högskolepoäng. Dessa högskolepoäng ska inkludera elektronik, halvledarkomponenter och ett självständigt arbete, kurser i matematik som omfattar 30 högskolepoäng eller kurser i analys, linjär algebra och transformmetoder samt Engelska 6 eller motsvarande.

Efter utbildningen

Examen

Utbildningen leder fram till en magisterexamen i elektronik.

Vad kan du jobba med?

Magisterprogram i elektronikdesign förbereder dig för att arbeta med avancerad elektronikutveckling.
Det kan till exempel innebära att du arbetar med framtidens produkter för Internet of Things, eller inom robotik och autonoma system, med tillämpningar som artificiell intelligens och självkörande fordon.

Möjligheter att studera vidare

Efter utbildningen är du behörig att söka till doktorandstudier, till exempel inom Högskolans egen forskarutbildning i informationsteknologi.

Studera utomlands

Eftersom programmet bara varar ett år läser de allra flesta hela utbildningen i Halmstad. Eventuellt kan du göra ditt examensarbete på ett av Högskolans partneruniversitet utomlands, men det behöver i så fall arrangeras individuellt.

Kontakt

Mer information

Vi vill göra våra program bättre!

Vi vill att du ska få en så bra utbildning som möjligt! Därför gör vi varje år en uppföljning av alla våra program. Där tar vi fram förslag på vad som kan bli bättre, bland annat utifrån vad våra studenter tycker om sina kurser och sin utbildning. Du kan läsa mer om hur det går till här:
Uppföljning program

Var sjätte år gör vi också en större utvärdering av varje program. Du hittar dessa utvärderingar här:
Utvärdering program

Bra länkar

HT 2024 (Campus, Halmstad, 100%)
Programansvarig:

Nivå:

Avancerad nivå

Anmälningskod:

13020

Behörighetskrav:

Kandidatexamen, eller motsvarande, inom teknikområdet. Kurser i elektroteknik omfattande 90 högskolepoäng, inkluderande elektronik, halvledarkomponenter och ett självständigt arbete. Kurser i matematik som omfattar 30 högskolepoäng eller kurser i analys, lineär algebra och transformmetoder. Engelska 6 eller motsvarande.

Urvalsregler:

Urval görs på grundval av behörighetsgivande utbildning.

Mer information om urvalsregler.

Undervisningstid:

Dagtid

Studieavgift:

För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz: Mer information om studieavgift

Undervisningsspråk:

Undervisningen bedrivs på engelska.

Visa utbildningsinfo

Sidansvarig

Dela

SIDANSVARIG

Dela