Mekatronikingenjör

180 hp

Som mekatronikingenjör utvecklar du produkter med rörliga delar, inklusive artificiell intelligens och robotik. På mekatronik­ingenjörs­programmet utvecklar du därför en unik kompetens som sträcker sig över gränserna mellan maskin-, data- och elektroteknik. Denna kombination öppnar upp för helt nya, intelligenta produkter och ett spännande yrkesliv.

Symbol för Common Core, texten "Denna utbildning ingår i Common Core"

”Jag kände direkt att Mekatronikingenjörsprogrammet var något för mig eftersom det bygger på just den mixen av ämnen som jag är intresserad av.”

Yuka Morimoto, alumn från Mekatronikingenjör, 180 hp

Om utbildningen

Efter utbildningen

Examen

Utbildningen leder fram till en högskoleingenjörsexamen i mekatronik.

Möjligheter att studera vidare

Efter avslutad utbildning är du behörig att söka till Magisterprogram i nätverksforensik, 60 hp, Masterprogram i inbyggda och intelligenta system, 120 hp samt Masterprogram i informationsteknologi, 120 hp.

Arbetsliv

Mekatronikingenjörer behövs i alla branscher som tillverkar produkter med rörliga delar. Du kan alltså arbeta med allt från lastbilar till proteser. Ett annat spännande område är artificiell intelligens och robotik.

Utbildningen lämpar sig även för dig som inte vill jobba praktiskt med att utforma tekniken, utan hellre vill fungera som en länk mellan tekniker och användare. Ännu ett alternativ är att addera kunskaper i ekonomi och arbeta som marknadsförare av produkterna. Dina fördjupade teknikkunskaper blir då mycket värdefulla.

Studera utomlands

Högskolan i Halmstad har ett omfattande internationellt utbyte med lärosäten jorden runt, till exempel i Kina, Sydkorea, Taiwan och Singapore som idag är viktiga aktörer inom IT-utvecklingen. Att studera utomlands ger många värdefulla erfarenheter som gör dig än mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Genom våra utbytesavtal kommer även utländska studenter till oss, vilket sätter en internationell prägel på Högskolan.

Mer information

HT 2019 (Halmstad, 100%)
Programansvarig:

Nivå:

Grundnivå

Anmälningskod:

13017

Behörighetskrav:

Grundläggande behörighet + Fysik B, Kemi A, Matematik D (områdesbehörighet 8). Eller: Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c (områdesbehörighet A8).

Urvalsregler:

Betyg: 66% och högskoleprov: 34%
Mer information om urvalsregler.

Undervisningstid:

Dagtid

Studieavgift:

För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz: Mer information om studieavgift

Undervisningsspråk:

Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Sidansvarig

Dela

SIDANSVARIG

Dela