Sök

Tankesmedjan Ideas

Tankesmedjan Ideas har ett brett perspektiv på samhället och är en tvärvetenskaplig mötesplats för dialog om samhällets samtids- och framtidsfrågor. Ideas har sin hemvist hos Akademin för lärande, humaniora och samhälle och vill samla representanter inom och utom Högskolan för samtal och för att vara en angelägen mötesplats i Halmstad och Sverige.

Aktuella datum

15 september 2022

illustration. figurer i olika färger står i grupp och har pratbubblor över sig

Ideas erbjuder

Ideas föredrag

Illustration I bland annat gult, 3 personer, glödlampa och flera kugghjul

Ideas panelsamtal

fyra personer i samtal, en person i beige kläder med ryggen mot kameran

Ideas podd

Illustration I bland annat gult, 3 personer, glödlampa och flera kugghjul

Ideas rapportserie

Illustration I bland annat gult, 3 personer, glödlampa och flera kugghjul

Demokrati, lärande, digitalisering och social förändring

Med ett särskilt intresse för demokrati, lärande, digitalisering och social förändring bjuder Ideas in till samtal och gemensamt tankearbete.

Utöver forskare från Akademin för lärande, humaniora och samhälle, och övriga Högskolan i Halmstad, bjuds även representanter från andra lärosäten, organisationer och företag in för att medverka. Föredrag och panelsamtal ges och förs huvudsakligen på plats på campus i Halmstad, men de direktsänds – och går ofta att titta på i efterhand – för att göra det möjligt för fler att delta.

Högskolan i Halmstad kan bidra med en mängd spetskompetenser och har innovation samt utveckling av människor och samhället för framtiden som ledord.

Ideas vill bidra med perspektiv, fakta, analys, samtal och debatt, men driver inte en egen politisk opinionsbildning. Tankesmedjan bildades hösten 2021.

Vill du ha nyheter från Ideas?

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få nyheter om vad som är på gång inom tankesmedjan Ideas.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt