Sök

Festlig högtid markerade slutet på studierna

Högskolans avslutningshögtid för alla avgångsstudenter har med åren blivit en uppskattad tradition. I fredags var det dags för årets högtid och närmare 1 000 studenter och deras anhöriga samlades i Halmstad Arena för ett festligt firande.

Avslutningshögtiden är Högskolans sätt att tacka studenterna som tar examen för deras år på lärosätet. Högtiden markerar slutet på studierna och är samtidigt ett avstamp mot den framtid som väntar efter studietiden.

När sammanlagt drygt 3 000 uppklädda studenter, förväntansfulla gäster och personal från Högskolan tog plats i arenan under fredagseftermiddagen förra veckan var stämningen på topp.

Konferencierer var Halmstad Studentkårs ordförande Linnea Håkansson och vice ordförande Victoria Gerelius. På programmet stod musik, humor, inspirerande tal och utdelning av utmärkelserna Årets student och Årets alumn.

Två unga kvinnor i färgglada klänningar står på en scen och ler. Foto.

Linnea Håkansson och Victoria Gerelius ledde publiken genom avslutningshögtiden.

”Högskolan i Halmstad har fantastiska studenter”

Först ut att tala till och tacka studenterna för tiden på Högskolan var rektor Susanna Öhman.

– Som rektor på Högskolan är jag glad och stolt över att få ägna detta hyllningstal till er. Högskolan i Halmstad har fantastiska studenter. Ni har kämpat er igenom era studier med många timmar av hårt arbete och är nu framme vid er examen. Ni har investerat i en utbildning som ger er fantastiska möjligheter för er väg framåt i livet, sade rektor Susanna Öhman.

En kvinna med kort ljust hår och glasögon står vid ett podium. Foto.

Rektor Susanna Öhman hyllade Högskolans avgångsstudenter i sitt tal.

Christian Gyrling är årets alumn

Därefter var det dags att dela ut utmärkelsen Årets alumn som varje år ges till en alumn som har utmärkt sig särskilt efter studierna vid Högskolan. Årets alumn är Christian Gyrling som har en flera decennier lång karriär bakom sig som spelutvecklare i USA.

I sitt tal till avgångsstudenterna delade han med sig av sina erfarenheter från karriären och gav goda råd inför arbetslivet.

– Det är en stor ära för mig att ta emot utmärkelsen Årets alumn. När jag tänker tillbaka på min tid på Högskolan i Halmstad fyller det mig med glädje, sade Christian Gyrling i en videohälsning till alla studenter och fortsatte:

– Var inte rädd när du kommer ut i arbetslivet. Ta dig an utmaningar. Ta dig an utmaningar där du inte redan har kunskapen om vad som krävs för att göra något och förlita dig på att du vet hur man tar till sig ny information. Fortsätt att ställa frågor. Det är det enda sättet att lära sig.

En man i röd t-shirt med kort hår och glasögon sitter ned och ser in i kameran. Foto.

Årets alumn Christian Gyrling arbetade 17 år på spelföretaget Naughty Dog. I dag är han mjukvaruingenjör på Meta i Kalifornien.

Fyra studenter uppmärksammades som Årets student

Traditionsenligt delades även utmärkelsen Årets student ut till en student från varje akademi som har utmärkt sig lite extra under sin studietid. Årets mottagare är Stephanie Huang Karlsson vid Akademin för informationsteknologi, Hadi Musa vid Akademin för företagande, innovation och hållbarhet, Leon Johansson vid Akademin för hälsa och välfärd och Marcus Nilsson vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle.

På plats för att dela ut blommor och diplom till de fyra studenterna var prorektor Malin Hallén. De fick också svara på frågor om utmärkelsen och sina planer framöver.

– Framför allt alla fantastiska människor som jag har träffat och alla fina minnen som vi har skapat tillsammans, svarade Marcus Nilsson på frågan om vad som har varit det roligaste med studietiden.

Fyra finklädda unga människor står på en scen med diplom och blommor i sina händer. Foto.

En student från varje akademi på Högskolan fick ta emot utmärkelsen Årets student.

”För en trygg framtid som vi alla vill leva och verka i”

Avslutningshögtiden 2024 kom sedan till sitt slut genom kårordförande Linnea Håkanssons tal till studenterna.

– När det nu är dags för er att vända blad och påbörja nästa kapitel vill jag framför allt att ni tar en sak med er – mod. Tillsammans skapar vi förändring och en trygg framtid som vi alla vill leva och verka i. Låt oss göra det med ett stort mod. Varmt lycka till och jag hoppas att vi ses igen.

Därefter öppnades arenadörrarna och de glada studenterna tog sina första steg ut i livet efter studierna, nu som alumner från Högskolan och med en utbildning till hands.

Ett myller av finklädda människor på en scen som viftar med färgglada sjalar. Foto.

Mellan utdelningen av utmärkelser och tal till studenterna bjöd högtiden på mycket fest och glädje med allt från allsång till ett hav av färgglada avslutningssjalar.

Det här hände också under avslutningsveckan

  • Examensmässan Utexpo
  • Praktikmässan Hälsoexpo
  • Stipendieutdelning från Lektor Sten Fåhrés minnesfond
  • Stipendieutdelning – Till Georgis minne

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt