Sök

Halmstadstudent nominerad till Årets tech-tjej 2022!

Utmärkelsen Årets tech-tjej delas ut till unga förebilder inom tech för att inspirera fler att satsa på en teknikrelaterad karriär och utbildning. I år är studenten Nadia Benamer, som studerar it-forensik och informationssäkerhet på Högskolan i Halmstad, en av de tio nominerade. Det är Microsoft Sweden som står bakom utmärkelsen i syfte att öka kvinnors representation inom techbranschen.

IT- och teknikbranschen växer och söker ständigt efter ny kompetens. Trots det har andelen kvinnor inom techbranschen stagnerat. Nadia Benamer går mot strömmen och har med sitt intresse lyckats bli nominerad till Årets tech-tjej 2022.

”Det budskap som jag vill sprida till andra är att så länge du har ett intresse och är beredd att kämpa för det så finns det ingen dröm som är för stor.”

Nadia Benamer, student, IT-forensik och informationssäkerhetsprogrammet

– Jag brinner för att hjälpa och inspirera andra människor att lyckas med sina mål. Därför betyder den här nomineringen mycket för mig!

– Jag har själv gjort en enorm resa sedan jag började min utbildning 2019 och idag är IT ett av mina största intressen. Det budskap som jag vill sprida till andra är att så länge du har ett intresse och är beredd att kämpa för det så finns det ingen dröm som är för stor.

Drömmer om karriär inom IT

Nadia Benamer vill arbeta med IT efter sin utbildning, och helst inom brottsutredning på Polismyndigheten.

– Att få arbeta med barnrelaterade brott är något som ligger mig varmt om hjärtat. Inget barn ska behöva ha någon i sitt liv som inte får en att känna sig trygg, säger Nadia Benamer.

En kvinna med mörkt hår och ljus tröja tittar in i kameran.

Nadia Benamer är en av de tio nominerade till Årets tech-tjej 2022.

Bred utbildning med många valmöjligheter

Det var i ett samtal med en IT-forensiker på just Polismyndigheten som Nadia Benamer blev tipsad om utbildningen i IT-forensik och informationssäkerhet på Högskolan. Efter att ha pratat med programansvarig Malin Bornhager tog hon beslutet att söka till utbildningen.

– Jag är otroligt nöjd med utbildningen. Den är utformad så att man inte behöver ha några tidigare förkunskaper. Utbildningen är bred och täcker flera IT-relaterade områden vilket skapar många valmöjligheter till arbetsområden att välja bland efter avslutad utbildning. Dessutom finns det flera samarbeten med företag inom IT-säkerhetsområdet och även polisens tekniska rotel vilket är fördelaktigt för mig som vill arbeta inom Polismyndigheten, säger Nadia Benamer, en av tio nominerade till Årets Tech-tjej 2022.

I slutet på mars presenteras de tre finalisterna som sedan koras på Universum Awards den 21 april.

Text: Anna-Frida Agardson
Bild: Privat

Publicerad

kontakt

Dela