Sök

Tankesmedjan Ideas

Ideas har ett brett perspektiv på samhället och är en tvärvetenskaplig mötesplats för dialog om samhällets samtids- och framtidsfrågor. Formaten varierar, allt från föredrag och samtal till podd och rapporter. Tankesmedjan Ideas har sin hemvist på LHS.

Med ett särskilt intresse för demokrati, lärande, digitalisering och social förändring bjuder Ideas in till samtal och gemensamt tankearbete. Ideas vill bidra med perspektiv, fakta, analys, samtal och debatt, men driver inte en egen politisk opinionsbildning.

Aktuella föredrag och panelsamtal

E-sport och samhälle

  • 27 april 2023 Hus S sal S1002, kl. 09.00-16.00.
    Möjlighet att titta online.
  • Föredrag och panelsamtal med inbjudna forskare, förbundsfolk och politiker med ett intresse för e-sportens frågor. Evenemanget riktar sig till alla som vill förstå detta nya och ständigt växande samhällsfenomen.

Mer information om och anmälan till E-sport och samhälle

1900-talets socialism, Ernst Wigforss och folkhemseran

  • 17 maj 2023 Stadsbiblioteket i Halmstad, kl. 16.30–18.00
  • Föredrag om Halmstadssonen Ernst Wigforss samt den offentliga konsten i folkhemmet och nu i samarbete med Stadsbiblioteket i Halmstad.

Mer information om föredragen

illustration. figurer i olika färger står i grupp och har pratbubblor över sig

Ideas erbjuder

Utöver våra egna forskare bjuder vi även representanter från andra lärosäten, organisationer och företag in för att medverka. Högskolan i Halmstad bidrar med en mängd spetskompetenser och har innovation samt utveckling av människor och samhället för framtiden som ledord.

Våra föredrag och panelsamtal ges på plats på campus i Halmstad. De direktsänds och går ofta att titta på i efterhand.

Ideas föredrag

Föredrag och presentationer med forskare, experter och andra aktuella personer. Kunskap, reflektion och analys – på plats och digitalt.

Tidigare föredrag

Kontakta gärna verksamhetsansvarig Frida Stranne om du vill se ett föredrag som inte ligger i denna lista.

Fyra personer i samtal, en person i beige kläder med ryggen mot kameran. Foto.

Ideas panelsamtal

Inom Ideas panelsamtal möts experter, sakkunniga och forskare in till samtal om aktuella frågor eller frågor som behöver aktualiseras. I panelsamtalen ges tid för reflektion och dialog om saker som inte har några enkla svar men som det finns ett behov av att resonera och samtala om över områdes-, kunskaps- och intressegränser. Publiken ges också utrymme att ställa frågor.

Vi presenterar också den senaste forskningen inom akademin med helt vetenskapliga paneler alternativt samtal mellan akademin och övriga forskarsamhället. Exempel kan vara när forskning har presenterats i en ny antologi eller tidskrift.

Ideas podd

Illustration I bland annat gult, 3 personer, glödlampa och flera kugghjul

Ideas rapportserie

Illustration I bland annat gult, 3 personer, glödlampa och flera kugghjul

Vill du ha nyheter från Ideas?

Registrera dig på vårt nyhetsbrev för att få nyheter om vad som är på gång inom tankesmedjan Ideas.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt