Sök

Nytt format ska göra utbildning på avancerad nivå mer tillgänglig

Högskolan i Halmstad har utvecklat ett nytt utbildningsformat för att göra utbildning på avancerad nivå mer tillgänglig, särskilt för yrkesverksamma. Formatet kallas projektbaserad master och nu i höst startar tre av Högskolans masterprogram med projektbaserad inriktning.

Kvinna i prickig klänning står och presenterar. Foto.

Ingrid Larsson, programansvarig för Masterprogrammet i hälsa och livsstil presenterade inriktningarna i programmet.

Den projektbaserade mastern gör det möjligt för yrkesverksamma i företag och offentlig verksamhet att göra utvecklingsprojekt på sin arbetsplats och samtidigt få fördjupad kompetens inom ämnesområdet.

I veckan samlades programansvariga, lärare, företag och studenter på de projektbaserade masterutbildningarna för att presentera sig för varandra och prata om utbildningarna. En av dem som deltog var Andreas Johansson från företaget Ensolution.

– Det här är ett sätt för oss att få tillgång till kompetens och en möjlighet att få jobba en längre tid med en kvalificerad student. Det handlar om kompetensförsörjning, och också om att utveckla vårt erbjudande. Förhoppningsvis kan vi göra saker som vi inte har haft tid med tidigare. Det också viktigt för oss att bidra och vara en del av detta, säger Andreas Johansson.

Man i ljus skjorta. Foto.

Andreas Johansson kommer från Ensolution som är en av samverkansparterna inom utbildningen som studenterna har möjlighet att samarbeta med.

De tre masterprogrammen som har projektbaserad inriktning är Masterprogrammet i hälsa och livsstil, Masterprogrammet i digital tjänsteinnovation och Masterprogrammet i industriell organisation och innovation. Inriktningen innebär att studenterna som läser den projektbaserade mastern läser utbildningen tillsammans med de andra studenterna, som går det ”traditionella” masterprogrammet. Skillnaden är att de studenter som går den projektbaserade varianten har kontakt med varsitt företag eller organisation som de ska arbeta tillsammans med i kurser och projekt. Syftet är att ge studenterna en mer arbetslivsnära koppling.

Kvinna står framför en bild på ett hav. Foto.

Marie Hedberg ska börja studera på Masterprogrammet i hälsa och livsstil och vill samarbeta med en organisation inom företagshälsovård.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt