Sök

Högre tryck än någonsin under Arena Affärssystem

Hjärtliga applåder, starka kommentarer och ett högt brusande mingel- och mäss-sorl. Så lät det i tisdags om Arena Affärssystem, ett evenemang där studenter presenterar och reflekterar över sin praktik i arbetslivet. Presentationerna är även en del av en akademisk examination för studenterna.

”Det är en fördel att ha praktik, att komma ut och applicera den kunskap man lärt sig på Affärssystem­programmet. Tiden på företaget skapar också ett stort kontaktnät också, jag varit ute i tio olika verksamheter och det har varit givande.”

– Elin Nyström, student på Affärssystemprogrammet

Hur står sig utbildningen internationellt?

Det framkom tydligt under Arena Affärssystem att studenterna från Affärssystemprogrammet är eftertraktade, åtminstone i Sverige. Frågan går till alumnen Jonas Hammarberg om en internationell jämförelse.

– Utbildningen står sig bra! Ärligt talat är utbildningen hyfsat unik. Det handlar inte bara om programmering, utan i stället kombineras många fler perspektiv, som exempelvis verksamhet och system. Det är en jätte­framgångs­faktor. I exempelvis Kuala Lumpur, där jag bor, finns ett it-universitet, men där spetsar de inte in sig på affärssystemen på det här viset, säger Jonas Hammarberg.

Publicerad

kontakt

Dela