Sök

Solen sken över studenterna som tog examen i dag

I dag hölls vinteravslutning för sjuksköterske- och lärarstudenterna på Högskolan i Halmstad. Det var livad och förväntansfull stämning under mingelstunderna med släkt och vänner inför avslutningarna.

Finklädda och glada studenter går nedför en trappa. Foto.

Sjuksköterskestudenterna tågade nedför trapporna i Baertlingssalen inför en stor publik.

Traditionsenligt avslut för sjuksköterskestudenterna

Vid sjuksköterskestudenternas avslutning gick de i procession nedför trapporna till tonerna av soundtracket till Star Wars och möttes av släkt och vänners applåder i en fullsatt sal.

Åsa Krusebrant, lärare i omvårdnad, inledde högtiden med en liten lektion för sjuksköterskorna. Men höjdpunkten var så klart utdelning av diplom och traditionell påtagning av sjuksköterskebroschen.

Kvinna står med sin handväska vid ett ståbord och ler och tittar åt höger. I bakgrunden syns minglande människor. Foto.

Rebecca Chappatte Jonsson är stolt över att ha tagit sjuksköterskeexamen. ”För mig är det ganska stort, för jag är lite äldre, det är svårt att tro att det är sant. Jag har kämpat så länge och nu är jag i mål.”

Gruppbild på ett stort gäng kvinnor som är glada och många sträcker ut sina armar. Foto.

Ett gäng glada förskollärare firar att de är klara med sina studier.

Man i svart polotröja står böjd över ett ståbord och skrattar. Foto.

Axel Holmqvist har gått sina tre år på Sjuksköterskeprogrammet i Varberg. ”Det är jättekul att vara här i dag, men jag är lite nervös inför arbetslivet. Nu efter examen ska jag börja jobba på en kirurgavdelning.”

”Ni ska känna er stolta över ert val”

Tågade in gemensamt gjorde även studenterna som tog examen från Förskollärarutbildningen och Ämneslärarutbildningen, inklusive Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU), till Linnea Henrikssons låt Halmstad.

– Det är skönt att vara framme vid målet, säger Filippa Bååth, som har studerat till ämneslärare.

Mattias Nilsson, chef för avdelningen för lärande vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle, hälsade välkommen och påpekade att dagens solsken måste bero på den högtidliga dagen. Han pratade också om det viktiga val som högre utbildning innebär.

– Ta vara på det val som ni gjorde för några år sedan och känn stolthet. Ni har tagit examen vid Högskolan i Halmstad och det är något fint.

Tre kvinnor står finklädda vid ett ståbord och pratar. Foto.

Filippa Bååth, Cajsa-Stina Gudmundsson och Johanna Elfinsson börjar jobba som förskollärare mer eller mindre direkt efter examensdagen. ”Det ska bli kul att börja jobba”, säger Cajsa-Stina Gudmunsson.

Två killar och två tjejer står och skrattar tillsammans. Foto.

Desirée Norén, Christopher Hafvervik, Marlen Rydberg och Zaid Ali Naeem har läst till ämneslärare åk 7–9, och de har redan jobb som väntar. ”Det är blandade känslor i dag. Det är kul, men jag ska också flytta och byta från studentliv till att börja jobba”, säger Marlen Rydberg.

Text: Hilda Liberg och Kristina Rörström

Bild: Emely Niemi Jonsson

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt