Sök Stäng

Hälsolabbet

Hälsolabbet är en labb- och lärmiljö där studenter ökar sina praktiska kunskaper genom att träna på sina framtida yrkesroller i en verklighetstrogen miljö. Här kan företag och organisationer testa produkter och tjänster i autentiska miljöer, tillsammans med studenter och forskare, för att dessa ska fungera innan de används i samhället.

Om Hälsolabbet

I Hälsolabbet finns miljöer och utrustning som ger studenterna möjlighet att öka sina praktiska kunskaper genom att träna på sina framtida yrkesroller i en verklighetstrogen miljö. Här finns bland annat sjukhussalar för sjuksköterskestudenter, en lägenhet för att öva samtal för blivande socionomer och idrottspsykologer, en tv-studio för de som vill jobba med media i framtiden samt en testmiljö för blivande beteendevetare.

Här har också företag och organisationer möjlighet att testa produkter och tjänster i autentiska miljöer, tillsammans med studenter och forskare, för att dessa ska fungera innan de används i samhället.

I Hälsolabbet finns plats för feedback, reflektion och att testa sig fram till ett lyckat resultat, vilket främjar förutsättningarna att möta morgondagens samhällsutmaningar gällande hälsa, omvårdnad, idrott, kommunikation och välfärd.

Hälsolabbet är ett samlingsnamn för fyra labbmiljöer, samtliga utformade och utrustade för att möta såväl ämnesspecifik som tvärdisciplinär verksamhet: Beteendevetarlabbet, Kliniskt träningscenter (KTC), Medielabbet samt Lägenheten.

Kliniskt träningscenter

Sjuksköterskestudenter övar på omvårdnad på dockor tillsammans med lärare. Foto.

Lägenheten

Två personer sitter i en soffa och samtalar. Foto.

Medielabbet

En man och en kvinna sitter framför en kontrollpanel och skärmar. Foto.

Beteendevetarlabbet

Tre kvinnor och en man sitter på golvet och pusslar med röda rör. Foto.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt