Sök

Python - en inkörsport till Machine Learning

7,5 hp

Python är ett programmeringsspråk som kommit att användas brett i bland annar skolor för att lära ut programmeringsfärdigheter och av AI-utvecklare för maskininlärning och Big Data-applikationer.

Kursen "Python – en inkörsport till maskininlärning" syftar till att öppna dörrar och möjliggöra studier och arbete i en mängd olika digitaliseringssammanhang, såsom AI.
Kursen är uppdelad i tre moduler

1. Introduktion till programmering med Python
2. Bibliotek för linjär algebra och datatabeller
3. Programmering av molnapplikationer med big data

Den första modulen kommer att vara inkluderande och låta studenter från olika bakgrunder att skapa en bra grund genom att introducera utvecklingsmiljö Jupiter, tekniker för att konstruera algoritmer och de datastrukturer som behövs för att få algoritmer att fungera bättre.

Den andra modulen kommer att fokusera på Högskolan i Halmstads styrka inom AI och introducera bibliotek för data tabeller (Pandas) och för linjär algebra (NumPy). Den introducerar en punktfri programmeringsstil och använder metoder från den första modulen för att jämföra implementeringar och välja genomförbara program för stora mängder data.

Den tredje modulen introducerar distribuerade filsystem, map-reduce och ett ramverk för dataflöde (Apache Beam).

Materialet presenteras så att deltagarna kan läsa, titta på inspelningar och gå igenom interaktiva dokument där de kan experimentera och göra övningar. Kursledarna har erfarenhet av att undervisa i liknande kurser i våra campusbaserade masterprogram.

Denna kurs är för yrkesverksamma med en grundexamen i teknik (eller liknande) och erfarenhet av programmering men inte specifika färdigheter med Python. Kursen hålls online på engelska.

HT 2023 (Distans (Internet), Ortsoberoende, 50%)

Nivå:

Avancerad nivå

Anmälningskod:

13118

Behörighetskrav:

Kandidatexamen inom teknikområdet eller högskoleingenjörsexamen. Kurser i datateknik, datavetenskap eller elektroteknik 60 hp inklusive ett självständigt arbete samt programmering 7,5 hp.

Urvalsregler:

Högskolepoäng: 100%

Mer information om urvalsregler.

Startvecka:

Vecka: 35

Obligatoriska sammankomster:

0

Undervisningstid:

Blandade tider

Studieavgift:

För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz: Mer information om studieavgift

Undervisningsspråk:

Undervisningen bedrivs på engelska.

Visa utbildningsinfo

Sidansvarig

Dela