Sök

Staden Halmstad

Plugga och bo mitt på västkusten! Halmstad med sina 100 000 invånare är en populär stad att bo i. Med en cykel tar du dig snabbt mellan mysiga kaféer, kul uteställen, havet och Högskolan.

Två personer som cyklar på Galgberget i Halmstad. Foto.

Galgberget med sin vackra natur är det perfekta stället för rekreation.

Du kommer långt med cykel

Med över 20 mil cykelbanor runt om i hela kommunen hamnar Halmstad i topp bland Sveriges cykelstäder. Här är det lätt att välja cykeln oavsett om du ska inom stadskärnan eller utanför. Missa till exempel inte Prins Bertils stig – här kan du cykla längs med havet från centrum till Tylösand.

Sveriges bästa stränder

Vill du bada på Sveriges finaste strand? Då är ett besök på Tylösands fem kilometer långa sandstrand ett måste. Halmstad är en stad som präglas av läget vid västkusten. Här har du aldrig långt till inbjudande stränder, klippor och charmiga småbåtshamnar. Halmstad är dessutom ett av de bästa ställena i Sverige för surfing. Allra bäst är det på hösten när vinden ligger på någon av våra 20-talet stränder.

På stoora tåaj kan du köpa allt från spåatskjoata, till guakbuak och joagåbba.

Så tjabbar vi i Halmstad! Vågar du prova?

Idrottsstaden

I idrottsstaden Halmstad kan du lätt få utlopp för alla passioner som har med sport och träning att göra, oavsett om du vill svettas själv eller sitta på läktaren. Här finns gym och idrottsföreningar för de flesta smaker. Här finns också till exempel bordtennisklubben Halmstad BTK, handbollsklubben Drott och Halmstads bollklubb, HBK. Halmstad är ett Mecka för golfare med hela tolv golfbanor.

Nära till storstan!

Halmstad ligger bra till även i förhållande till omvärlden. Läget mitt emellan Göteborg och Malmö – och goda kommunikationer – är kanon när du vill ha variation och känna lite storstadspuls. Tar du tåget norrut är du i Göteborg på en dryg timme, åker du söderut kliver du av i Malmö efter en och en halv. Om du inte väljer att fortsätta över bron till Köpenhamn, förstås.

uppdaterad

Kontakt

Dela