Sök

Anmälan steg för steg

Vill du söka en utbildning på Högskolan i Halmstad? Här är en snabbguide som visar hur du gör!

Gör så här:

1. Hitta utbildningen du vill läsa

Läs om våra program och kurser på vår webbplats, i utbildningsmagasinet eller på antagning.se. Kontakta våra studie- och karriärvägledare om du behöver hjälp.

Studie- och karriärvägledning

2. Sök senast den 17 april till höstens utbildningar

Du anmäler dig till våra kurser och program på antagning.se. På varje sida med kurser och program här på Högskolans webbplats hittar du en direktlänk till den sida på antagning.se där du anmäler dig. För att kunna anmäla dig behöver du allra först skapa ett konto på antagning.se. Webbanmälan för utbildningar hösten 2023 öppnar den 15 mars. Sedan har du alltså en månad på dig att söka.

Antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

3. För sent ute? Gör en sen anmälan

Till vissa program och kurser är det möjligt att göra en sen anmälan. Vi behandlar först ansökningar som har kommit in i tid, sedan behandlar vi sena anmälningar. Det är bara om det finns platser kvar på en utbildning som du kan få en plats (och du behöver vara behörig). Även om en utbildning är öppen för sen anmälan är det ingen garanti för att det finns lediga platser.

Läs mer om sen anmälan Länk till annan webbplats.

4. Kontrollera och komplettera meriter

Vissa meriter överförs automatiskt och kopplas till din anmälan. Andra uppgifter om meriter behöver du själv ladda upp eller skicka in. På antagning.se hittar du mer information om meriter och vad du kan behöva komplettera.

Om du får olika betyg och intyg efter att du anmälde dig inför vårterminen, kan du komplettera med dem senast den 21 juni.

5. Första antagningsbeskedet

Den 12 juli kommer det första antagningsbeskedet. Då ser du om du har blivit antagen till en utbildning, om du har fått en reservplats eller om du är obehörig (struken) till en utbildning som du har sökt. Om du har blivit antagen eller är reserv måste du tacka ja för att behålla din plats. Det gör du på antagning.se senast den 21 juli.

6. Andra antagningsbeskedet

Den 27 juli kommer det andra antagningsbeskedet. Det behöver du inte svara på. Om du hade en reservplats vid det första antagningsbeskedet kan du nu ha blivit antagen till utbildningen eller flyttats högre upp i reservlistan.

7. Välkomstmejl från Högskolan i Halmstad

Har du blivit antagen till en utbildning vid Högskolan i Halmstad? Grattis! Snart får du ett mejl från oss, med en länk till vår välkomstsida för nya studenter. Där har vi samlat massor av bra information. Vi berättar hur du kan förbereda dig inför studiestarten, till exempel hur du gör för att registrera dig på din utbildning och var du hittar ditt schema. 

Ny student på Högskolan

Viktiga datum inför höstterminen 2023

  • Webbanmälan öppnar: 15 mars
  • Sista anmälningsdag: 17 april
  • Sista kompletteringsdag: 21 juni
  • Antagningsbesked med svarskrav: 12 juli
  • Sista svarsdag: 21 juli
  • Andra antagningsbeskedet: 27 juli

Terminstider

  • Höstterminen 2023: 28 augusti–14 januari 2024 (Observera att introduktionen för nya studenter är online den 22 augusti, veckan före terminsstart.)

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt