Sök

M4HP – Movement for Health and Performance

Målet med forskningsprogrammet Movement for Health and Performance är att bidra till innovativa och hållbara lösningar på hälsorelaterade samhällsutmaningar och strävan efter att fler ska leva ett fysiskt aktivt liv. Programmet är en del av Högskolans fokusområde Hälsoinnovation.

Forskarna inom programmet studerar hållbart deltagande i olika typer av fysisk aktivitet, från nivån av låg daglig aktivitet till elitidrott och ur olika vetenskapliga perspektiv. Programmet bidrar till nya hållbara metoder, strategier och innovationer för förbättrad hälsa och välbefinnande hos människor i olika åldrar och med olika förutsättningar att vara fysiskt aktiva.

Programmet bygger på flera etablerade ämnesområden vid Högskolan i Halmstad. Det omfattar forskning om att skapa balans mellan prestation och hälsa inom idrott, skapa hälsosamma vanor och livsstilsförändringar hos personer som är stillasittande, inaktiva eller sjuka, samt bedömningsverktyg för rehabiliteringsprogram.

M4HP:s kommande aktiviteter

Missa inte vad som händer i M4HP! Ta del av kommande aktiviteter här. Vid frågor, kontakta Åsa Andersson: asa.andersson@hh.se

Seminarium: Aktiv lek! Roliga, inkluderande fysiska aktiviteter för små barn

Vi medverkar på Vetenskapsveckan i Ängelholm Länk till annan webbplats.


uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt