Sök

Många nyfikna besökte Högskolan under Sommaröppet

Under fredagen fylldes Högskolan i Halmstad med blivande studenter, som under några timmar fick möjlighet att ställa frågor om allt från utbildningsplaner till bostäder, titta på campusområdet och möta personal från Högskolan.

”Vi ser fram emot att ta emot nya studenter då Högskolan i Halmstad är en fantastisk högskola, kanske lite mindre än andra lärosäten, men det är en fördel – du får en stark gemenskap här.”

Johanna Sjögren Eliasson, ordförande i studentkåren

Besök från hela landet

Både Halmstadsbor och tillresta från andra delar av landet var på plats för att ställa frågor och se sig omkring under dagen. Indra Larsen är blivande student på programmet miljö, innovation och hållbarhet och har åkt från Trollhättan.

– Jag ser fram emot att börja på Högskolan! Jag är här i dag för att se hur det ser ut på campus, träffa lärare och få information om vad som finns att göra här. Jag har pratat med studentkåren och jag ser fram emot en av de guidade turerna som ges här i dag.

En kvinna står framför en grön växt och tittar in i kameran.

Blivande studenten Indra Larsen reste från Trollhättan för att besöka Sommaröppet.

Alla Högskolans fyra akademier hade personal på plats för att svara på frågor om själva utbildningarna. Christer Rehnström, representant för Akademin för informationsteknologi, tror det är bra med ett sommar-öppet-hus för att få nya studenter att känna sig trygga.

– För många blivande studenter känns högskolan stor och främmande. Då kommer man hit för att träffa någon programansvarig eller annan personal för att få en chans att bekanta sig lite med miljön. Det sänker trösklarna och brukar kännas bra att ha pratat och ställt sina frågor till någon, säger Christer Rehnström.

– De blivande studenterna vill förbereda sig inför en ny start. Detta är en möjlighet att kunna ställa de frågor som gör att de kan känna sig mer trygga och förberedda. Det kan vara allt från boende, kurslitteratur, kursupplägg eller var man ska ha sina lektioner. Det är viktigt för många att få skapa sig en bild av hur det kommer se ut när man har börjat plugga, säger Nicolina Månsson, också från Akademin för informationsteknologi.

Översiktsbild över en folksamling i en glasgång.

Fredagen den 15 juli var det sommaröppet på Högskolan i Halmstad.

Många ville se campus under en guidad tur

När det är dags för de guidade turerna på campus var det mycket folk som ville följa med. En som gick turen var Wilma Fyhr som ska studera programmet Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa.

– Jag är här i dag för att se hur det ser ut och få mer information om Högskolan och mitt program. Jag är intresserad av foto och reklam så jag tror medie- och kommunikationsvetenskapsprogrammet blir bra för mig.

Även Abdou Ceesay ska börja på programmet Medie- och kommunikationsvetenskap – inriktning hälsa och har besökt Sommaröppet för att få se miljöerna.

– Vi har åkt från Borås för att besöka både Högskolan och Halmstad. Det är första gången jag är här. Jag blev jätteglad när jag fick veta att jag hade kommit in! Jag är här i dag för att få veta mer om programmet och se skolmiljön.

En man tittar in i kameran och ler.

Abdou Ceesay besökte Sommaröppet för att få svar på sina frågor kring kommande studier.

Andra delar av Högskolan var också på plats för att möta de blivande studenterna. Studentkåren fyllde glasgången med musik och fick frågor om nollningen, något som kåren rekommenderar alla nya studenter att delta i.

– I år är nollningen mellan den 18 och 27 augusti. Det är tio intensiva och jätteroliga dagar som ger väldigt mycket! Som ny student kommer man känna stor gemenskap med andra nya studenter och få minnen för livet! säger Emilia Stenman från kårorganet Överstaben som har huvudansvaret för nollningen.

Studentkåren rekommenderar också alla att gå med i kåren för att få en bättre studietid.

– Studentkåren är en plats där man får en otrolig gemenskap, så gå med i studentkåren! Oavsett vad man är intresserad av så finns det alltid något inom som man kan ta del av: allt från det studiesociala till politik och utbildningsbevakning. Vi ser fram emot att ta emot nya studenter då Högskolan i Halmstad är en fantastisk Högskola, kanske lite mindre än andra lärosäten, men det är en fördel – du får en stark gemenskap här, säger Johanna Sjögren Eliasson, ordförande i studentkåren.

För att blivande studenter skulle få veta mer om Halmstad var Destination Halmstad en av utställarna som informerade om vad som finns att uppleva och se i staden.

– Sommaröppet är bra att besöka för det visar på bredden av vad Högskolan kan erbjuda. Även företag och andra verksamheter är här i dag och kan ge information som kan vara avgörande i valet att flytta hit. Fördelen med Halmstad är närheten till allt. Det är en fantastisk stad och människorna här är väldigt öppna och hjälpsamma, säger Emma Nilsson från Destination Halmstad.

En folksamling står i en glasgång.

Sommaröppet lockade många nyfikna blivande studenter.

Text: Hilda Liberg och Anna-Frida Agardson
Bild: Anna-Frida Agardson

Mer information

Senast den 22 juli måste den som är antagen till en högskoleplats tacka ja på antagning.se. Nästa steg är att registrera sig på sin aktuella kurs eller utbildning och därefter komma till uppropet.

Mer information till nya studenter Öppnas i nytt fönster.

Publicerad

kontakt

Dela