Sök

Cristofer Englund blir ny akademichef på Högskolan i Halmstad

Cristofer Englund blir ny akademichef för Akademin för informationsteknologi. Han kommer närmast från en anställning som enhetschef vid forskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden) och har en stark koppling till Högskolan i Halmstad sedan tidigare.

Man med kort mörkt hår och glasögon iklädd mörk kavaj tittar in i kameran. Foto.

Cristofer Englund blir ny akademichef för Akademin för informationsteknologi.

Cristofer Englund träder den 13 februari in i rollen som akademichef för Akademin för informationsteknologi (ITE) ­– en av fyra akademier vid Högskolan i Halmstad. Det är inte första gången Cristofer Englund kliver in genom Högskolans dörrar. Han har en historia som student, forskarstuderande och handledare för doktorander vid lärosätet. Sedan 2020 är han adjungerad professor vid Högskolan och när han tillträder som akademichef blir han professor i informationsteknologi.

Högskolans rektor Stephen Hwang säger att Cristofer Englund sticker ut med sin gedigna akademiska bakgrund och erfarenhet av företagssamverkan:

– Jag är mycket glad över att Cristofer Englund har valt att komma till oss som akademichef och professor. Han har en mångårig och väl vitsordad chefserfarenhet från RISE med en ämnesprofil som passar bra in i ITE:s verksamhet. Han har dessutom arbetat mycket med samverkan med näringslivet och har ett brett och värdefullt nätverk som Högskolan kan dra stor nytta av.

En möjlighet att påverka framtiden

Cristofer Englund har under flera år arbetat med forskning inom industrin och har även en bakgrund som forskningsledare och enhetschef både vid privata, och statliga forskningsinstitut. Att axla rollen som akademichef ser Cristofer Englund som ett naturligt steg i sin karriär och en möjlighet att påverka framtiden:

– Jag har arbetat med forskning under många år och med tiden har jag fokuserat på att vara en möjliggörare för forskning genom att coacha och guida mina medarbetare. Att nu ta rollen som akademichef gör att jag får ytterligare möjligheter att påverka framtiden ­– inte bara för anställda, utan också för studenterna.

”Jag är mycket glad över att Cristofer Englund har valt att komma till oss som akademichef och professor. Han har en mångårig och väl vitsordad chefserfarenhet från RISE med en ämnesprofil som passar bra in i ITE:s verksamhet.”

Stephen Hwang, rektor för Högskolan i Halmstad

Planer för utveckling

Akademin för informationsteknologi är en stark forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på smart teknologi. Utbildningar och forskning inom bland annat artificiell intelligens, smart elektronik och digital design attraherar varje år, inte enbart svenska, utan också många internationella studenter och forskare. Cristofer Englund har en stark framtidstro när det gäller ITE.

– Jag är övertygad om att mitt engagemang och min bakgrund kan hjälpa Högskolan och akademin att utvecklas ytterligare – med fler intressanta utbildningar, som en mer attraktiv arbetsplats och innovativ samarbetspartner i forskningsprojekt. Dessutom vill jag bidra i utvecklingen av Högskolan som en del i ett hållbart samhälle och en hållbar framtid, avslutar Cristofer Englund.

Cristofer Englund tar över efter Stefan Byttner, som under en period har varit tillförordnad akademichef. Stefan Byttner återgår nu till sin roll som chef för avdelningen för intelligenta system och digital design på ITE.

Text: Ida Hammar
Bild: Dan Bergmark

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt