Sök

Guldkant på Högskolans 40-årsjubileum

Med bakåtblickar, framåtblickar, tårta och guldkonfetti gick startskottet för Högskolans 40-årsjubileum i går. Många medarbetare och studenter hade samlats i hus S för att tillsammans inviga jubileumsfirandet, som kommer att pågå hela året.

”Som ett 40 år ungt lärosäte vill vi utmana traditioner och förnya den akademiska verksamheten, för att i än högre grad vara relevant och attraktivt för studenter, samarbetspartners och samhället i stort.”

Stephen Hwang, rektor

– Vi har gjort en rasande karriär. På 40 år har det hänt mycket på Högskolan i Halmstad. När vi startade hade vi bara några få utbildningar och kurser, 540 studenter och ungefär 60 medarbetare. I dag är vi ett blomstrande nationellt och internationellt lärosäte med ungefär 12 000 studenter och medarbetare från hela världen. Vi har många olika utbildningar med stor bredd och vi har viktig forskning i framkant, sade rektor Stephen Hwang i sitt invigningstal.

Rektor Stephen Hwang förklarar Högskolans 40-årsjubileum invigt.

Jubileet firas under hela året

Det var många, både medarbetare och studenter, som hade kommit till hus S för att delta i invigningsminglet, inramat av vimplar, ballonger och jubileumsdekorationer. Eventkoordinator Sofia Ryan Hägerling berättade om hur jubileet ska firas under året:

– Det blir jubileumsföreläsningar och konstvandringar och en jubileumsfest för Högskolans medarbetare. Tanken är att sätta ”guldkant” på de ovanligt många evenemang, konferenser och möten som äger rum på Högskolan under året. Det kan man göra till exempel med hjälp av den särskilt framtagna jubileumssymbolen, jubileumstårtan och jubileumsfilmen om Högskolans betydelse. Det finns också en ny fotovägg där man kan ta selfies med jubileumssymbolen som bakgrund. Dessutom har vi nya profilprodukter med jubileumsprägel.

Morgan Ljungkvist passade på att föreviga studentkårens Victoria Gerelius, Johanna Sjögren Eliasson och Jonathan Jaginder vid Högskolans fotovägg.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt