Sök

Många besökare när öppet hus var tillbaka på Högskolan

Under torsdagen samlades presumtiva studenter och andra nyfikna på campus för att få veta mer om Högskolans utbildningar, ställa frågor om högskolestudier och ta en titt på det fina campusområdet. För första gången på tre år var det nu återigen dags för ett fysiskt öppet hus.

Likt tidigare år bjöd gårdagens öppna hus på en dag full av aktiviteter, och Högskolans lokaler fylldes av intresserade besökare. På öppet hus kunde man bland annat träffa studenter från de olika programmen vid programmontrar, gå på föreläsningar om utbildningarna, möta Högskolans personal och uppleva lokalerna och labbmiljöerna på campus.

Ett folkmyller på en mässa i en öppen och ljus lokal. Foto.

Årets öppet hus ordnades ute på campus. Bland annat i hus S fanns programmontrar där besökarna fick information om Högskolans utbildningar.

Frågor om Högskolan, studier och livet som student

Personal från ett flertal av Högskolans funktioner fanns på plats för att möta besökarna. Studie- och karriärvägledarna svarade på frågor om allt från utbildningsutbudet till miljöerna på campus.

– Vi får frågor om bland annat praktik inom programmen, vilka program vi har om man vill jobba inom ett särskilt område och vad som finns i de olika lokalerna. Det är jättekul att få möta människor som är intresserade av att börja plugga, berättar studie- och karriärvägledaren Victoria Bengtsson.

Bland dagens utställare fanns också Halmstad Studentkår som informerade om bland annat studentlivet i Halmstad.

– Jag tycker att det här är ett jättebra koncept. Det är väldigt trevligt att träffa personer som eventuellt blir studenter här. Det är mycket energi och folk är taggade, konstaterar Halmstad Studentkårs ordförande, Johanna Sjögren Eliasson.

Två unga män står med armarna om varandras axlar. Mannen till vänster är lite kortare och mannen till höger lite längre. De båda ler stort. Foto.

Alex Vendelius och Salomon Åberg var två av de många besökarna på Högskolan under torsdagen.

Tilda Hilbert läser sista året på gymnasiet och var på besök på öppet hus för att få veta mer om Högskolan och utbildningarna.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt