Sök

Fullspäckat öppet hus lockade många besökare

Varje år vid den här tiden bjuder Högskolan i Halmstad in till öppet hus. Under torsdagen var det återigen dags, och campus fylldes av intresserade besökare som fick veta mer om Högskolan, om utbildningarna och hur det är att vara högskolestudent.

På öppet hus kunde besökarna möta studenter vid programmontrar, gå på föreläsningar om utbildningarna och träffa personal från olika funktioner vid Högskolan. Öppet hus ordnades runt om på campus och gav därför också en bra möjlighet att uppleva Högskolans lokaler och labbmiljöer.

En ljus, öppen och avlång lokal med ett myller av folk. I mitten av lokalen finns stora krukor med trädväxter. Foto.

På öppet hus kunde besökarna bland annat ställa frågor om utbildningarna vid programmontrar.

”Jag vill läsa till dataingenjör”

Vissa av besökarna var på plats av ren nyfikenhet, medan andra ser högskolestudier som nästa steg i livet och ville få mer information om en specifik utbildning.

Två av dagens besökare var Jamil Farhat och Mohammed Assad som går sista året på gymnasiet. De har båda siktet inställt på en framtid som ingenjör.

– Det här är riktigt bra. Man får mycket information. Jag vill läsa till dataingenjör här i Halmstad och fick en massa information om det, sade Jamil Farhat.

Mohammed Assad uppskattade särskilt aktiviteterna vid programmontrarna med tävlingar och prova på-aktiviteter av olika slag.

– Det är fint med alla tävlingar för att visa dig en liten bild av vad du kan göra i framtiden. Jag har tankar på att läsa till byggnadsingenjör, förklarade Mohammed Assad.

Två unga män med svarta vinterjackor står bredvid varandra och ser mot kameran. Foto

Jamil Farhat och Mohammed Assad var två av torsdagens besökare. Här på plats i hus S.

Även Katerina Athanasiadou och Wilma Ramsauer från Åbyskolan i Klippan besökte öppet hus.

– Det har varit jättekul. Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så mycket här, sade Katerina Athanasiadou och fick medhåll av Wilma Ramsauer, som hade kommit särskilt för att få veta mer om Socionomprogrammet:

– Jag vill jobba som kurator eller socialsekreterare och när jag tittade på Socionomprogrammet var det intressanta kurser, och även praktik. Jag tycker att det var intressant.

Fyra unga kvinnor sitter bredvid varandra i en soffa. Framför dem finns ett litet runt bord. Foto.

Karolin Johansson, Yara Abunabbout, Katerina Athanasiadou och Wilma Ramsauer var på besök från Klippan där de läser sista året på gymnasiet.

Svar på frågor om studier och studentliv

Personal från flera av Högskolans funktioner fanns på plats för att möta besökarna och svara på frågor, bland andra Studenthälsan. Hälsovägledare Morgan Ljungkvist ser öppet hus som en bra chans för de framtida studenterna att bekanta sig med Högskolan.

– Allt som förbereder en människa inför något gör den lugnare. De som har bestämt att de ska studera har nu fått besöka lokalerna och träffat studenter från programmen. Jag tror att det är jätteviktigt, berättade Morgan Ljungkvist.

Halmstad Studentkår svarade också på frågor och berättade om sin verksamhet och studentlivet.

– Många är nyfikna och tycker att det är roligt, och även sådana som går i ettan och tvåan på gymnasiet har kommit hit. Det här är en viktig dag, konstaterade studentkårens ordförande Linnea Håkansson.

Ett klassrum som är fullt av besökare. Bilden visar ryggen på en rad av människor som står upp i klassrummet. Foto.

Runt om på campus hölls föreläsningar om de olika utbildningarna.

Programföreläsningar – ett populärt inslag

Efter årets öppna hus blickar projektledare Sofia Ryan Hägerling tillbaka på en lyckad dag med många besökare.

– Vi hade över 800 föranmälda besökare, så det var ett välbesökt öppet hus. Vi såg också en ökning i jämförelse med förra året när det gäller intresset att gå på föreläsningar. En stor del av programmen hade fler deltagare på sina föreläsningar. Det var kul att se, säger Sofia Ryan Hägerling, eventkoordinator och projektledare för öppet hus.

Text: Thimmy Mård

Foto: Ida Fridvall

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt