Sök Stäng

Högskolan söker sin studentkår

Högskolan i Halmstad inbjuder studentsammanslutningar att söka ställning som studentkår för de kommande tre åren. Att vara studentkår innebär att vara den organisation som organiserar studenternas rätt till inflytande över sin utbildning och studiemiljö. Endast en sammanslutning kan vara Högskolans studentkår, och nu är det dags att ansöka för nästa treårsperiod.

Grupp av unga personer som sitter runt ett bord och diskuterar. Foto

Foto: Ida Fridvall

Enligt studentkårsförordningen ska den studentsammanslutning som vill få ställning som studentkår ansöka om detta. Nuvarande ställning som studentkår löper ut den 30 juni 2025 och det är därför tid att lämna in en ansökan till Högskolan i Halmstad för avtalsperioden den 1 juli 2025 till och med den 30 juni 2028. Enligt beslut i högskolestyrelsen får en (1) studentsammanslutning ställning som studentkår vid Högskolan i Halmstad. Ett beslut om ställning som studentkår gäller för en period om tre år.

Ansök senast den 20 februari 2025

Ansökan från studentsammanslutning om ställning som studentkår vid Högskolan i Halmstad för perioden den 1 juli 2025 till och med den 30 juni 2028 ska ställas till högskolestyrelsen och ha inkommit till registrator senast torsdagen den 20 februari 2025. Högskolestyrelsen avser att behandla ärendet vid sitt sammanträde den 9 april 2025.

Skicka ansökan till registrator@hh.se

Det är viktigt att ansökan innehåller de uppgifter som Högskolan efterfrågar. Uppgifter om vad som ska ingå i ansökan finns angivet i dokumentet Ordning för utseende av studentkår vid Högskolan i Halmstad.

Ordning för utseende av studentkår vid Högskolan i Halmstad Pdf, 84.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Studentinflytande

Studenterna har en lagreglerad rätt till inflytande och medbestämmande över sin utbildning.

Vid Högskolan i Halmstad sker det inflytandet i första hand genom att studentkåren erbjuds och bemannar olika poster för förtroendevalda studenter i beslutande organ, från högskolestyrelsen till olika råd och nämnder. Tanken är att studenter, tillsammans med lärare eller annan personal, ska ha närvaro-, yttrande- och rösträtt vid de bord där beslut bereds eller fattas. I och med de olika perspektiven på verksamheten kan besluten få en bredare förankring och genomslagskraft.

Det finns olika former av studentinflytande men i grunden handlar det om att Högskolan ska uppmuntra, stödja och lyfta studenters engagemang i frågor som behandlar utbildning och studiesituation.

Om studentinflytande på studentwebben

Publicerad

kontakt

Dela

Kontakt