Sök

Elin Hernborg berättar om sin studietid i Utexpodden

När Elin Hernborg hittade utbildningen i IT-forensik och informationssäkerhet trodde hon inte att det var sant – kombinationen av IT, juridik och kriminologi var som skräddarsytt för henne. Tre år senare ställde Elin Hernborg och hennes studiekamrat ut sitt examensarbete – som de erhöll ett stipendium för – på Utexpo sommaren 2017. I examensarbetet samarbetade de med ett företag för att förenkla processen att hitta de vanligaste och mest kritiska buggarna i olika webbapplikationer.

IT-begåvningen Elin Hernborg berättar om hur studietiden var den bästa perioden i hennes liv, vilket säkerhetstänk den genomsnittliga personen faktiskt har, och den explosion av skratt och glädje som spred sig på Utexpo.

”Jag har alltid gillat IT, juridik och kriminologi och hittade den här utbildningen när jag gick igenom katalogerna. Den beskrevs som en kombination av de tre ämnena och då kände jag – den här måste jag söka!”

Elin Hernborg, alumn

En kvinna sitter i en fåtölj med en statyett i händerna.

Alumnen Elin Hernborg berättar om sin studietid i Utexpodden.

Före detta studenter minns sin studietid

Utexpo-mässan fyller 40 år, och som en del av firandet har en poddserie spelats in med före detta studenter. De delar med sig av tips och drömmer sig tillbaka till den där stunden som många minns med glädje, spänning och ett visst mått av hysteri.

Text: Katarina Tran
Bild: Dan Bergmark

Utexpo

Utexpo är vår examensmässa och en stor årlig höjdpunkt i slutet av vårterminen. Då visar hundratals studenter upp sina examensarbeten för andra studenter, allmänheten, näringslivet och Högskolans personal.

Publicerad

kontakt

Dela