Sök

Ta med din passion in i framtidens klassrum

Ta med din passion in i framtidens klassrum

Plugga till lärare och ta med in passion in i framtidens klassrum

Vi tror att passion är en av de viktigaste egenskaperna för att kunna lära ut till andra. Engagemanget som smittar av sig, som får andra att växa. Vid Högskolan i Halmstad kan du kombinera din passion med läraryrket. Upptäck våra olika inriktningar och ta med dig din passion in i framtidens klassrum.

Framtidens lärare har inga begräsningar

Lärare möter barn och ungdomar i en tid i livet då de utvecklas som mest intensivt. Som lärare jobbar du med kunskap kopplad till förändring och olika perspektiv. Rådgivning och coachning, motivation och utveckling står alltid på schemat. Du träffar många olika människor och kan ständigt utveckla dig och dina intressen.

För dig som väljer att studera till lärare ser arbetsmarknaden god ut. Du kan fortsätta din karriär och bli exempelvis specialpedagog, rektor eller söka dig utomlands. Som lärare har du stor möjlighet att testa fler karriärer med din starka kunskap om lärprocesser och vana av att ta ansvar och dagligen leda stora, sammansatta grupper. Egenskaper som näringslivet och ideella organisationer efterfrågar. Även offentliga arbetsgivare behöver personer med engagemang, ledaregenskaper och pedagogisk skicklighet.

Lärare med digital strategi

Är du även intresserad av hur samhället utvecklas? Vill du vara en del av den digitala utvecklingen? Tänka nytt? Våga testa, och testa igen! Då har du kommit till rätt!

På Högskolan i Halmstad får du tillgång till DLC (Digitalt laborativt centrum), en kreativ, miljö med fokus på lärande och kultur. Här kan du laborera med sensorer, VR, loggers, programmering och bildanalys. Du kan utforska hur berättande och digital teknik går hand i hand. Du kan använda vår poddstudio och du kan workshoppa med dina framtida elever på distans. Du träffar andra studenter här, och även lärare och forskare.

Utbildningar som startar snart

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) – ämneslärare gymnasieskolan

En leende kvinna håller en surfplatta och visar den för en man som står bredvid. Foto.

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) – ämneslärare åk 7–9

Närbild på en 3D-skrivare med flera utskrivna småsaker i förgrunden. Foto.

Följ med på guidad flygtur runt campus!

Häng med på en hisnande flygtur över campus och få en flygande start på dina högskolestudier och örnkoll på campus.