Sök Stäng

PREVENT – Förebyggande av naturkatastrofer med hjälp av djupteknologi för avancerade läroplaner för högre utbildning

PREVENT-projektet syftar till att öka medvetenheten bland lärosäten om system för tidig varning genom att tillhandahålla en innovativ läroplan som innehåller djupgående teknik för att förebygga naturkatastrofer. Genom att involvera lärosäten i gemensamt skapade metodologiska lösningar främjar projektet långsiktigt samarbete mellan deep tech-experter, studenter och lokalsamhällen.

Kompetensklyftorna inom olika branscher växer och det behövs fler kvalificerade arbetstagare för att svara på framstegen inom smart teknik, AI, blockkedjor, robotik och PLC:er. De smarta lösningar som utvecklas genom PREVENT:s utbildning, Open Living Labs och Virtual Learning Labs kommer att ta itu med klimatförändringar och naturkatastrofer samtidigt som de ger tekniska färdigheter i linje med arbetsmarknadens krav, såsom programmering och mjukvaruutveckling, tillsammans med viktiga mjuka färdigheter som kreativt tänkande och problemlösning.

PREVENT-projektet tar upp behovet av att förebygga naturkatastrofer, främjar miljömässig hållbarhet och främjar digital utbildning vid institutioner för högre utbildning. Projektet syftar till att uppdatera läroplanerna för högre utbildning inom teknik och höja kompetensen hos studenter inom djupteknologi, vilket ökar deras anställbarhet och konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Dessutom syftar det till att minska skillnaderna mellan könen inom programmering och IKT-relaterade områden genom att uppmuntra kvinnors deltagande i pilottester, utbildning och workshops.

Sammantaget kommer PREVENT att öka studenternas medvetenhet om djupgående teknik för förebyggande av naturkatastrofer, underlätta kunskapsutbyte med experter och skapa anknytningar för att förbättra anställbarheten och samhällsengagemanget. Projektet är i linje med prioriteringarna att bekämpa klimatförändringar och miljöfrågor samtidigt som man tar itu med digital transformation genom utveckling av digital beredskap, motståndskraft och kapacitet.

Om projektet

Projektperiod

  • 2024-01-01–2025-12-31

Projektledare

Andra deltagande forskare

Samverkanspartner

  • University of Central Lancashire (UCLAN), Cyprus
  • Helixconnect, Romania
  • The University of Western Macedonia ((UOWM), Greece
  • Citizens in Power (CIP), Cyprus
  • Universida de Vigo (UVigo), Spain
  • Univeristy of Patras (UPatras), Greece

Finansiärer

  • Erasmus+

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt