Sök

Digitalt öppet hus om studier och framtidsutsikter

I går var det dags för Högskolan i Halmstads årliga öppna hus, som även i år hölls i ett digitalt format. Likt tidigare år blev det en dag full av aktiviteter där besökarna fick lära sig mer om Högskolans utbildningar, möta lärare och ta del av nyttiga tips och råd inför studietiden.

"Många ville veta vad de kan arbeta med efter studierna och hur arbetsmarknaden ser ut."

Sofia Ryan Hägerling, eventkoordinator och projektledare för öppet hus

Person sitter i en soffa med en bärbar dator i knät och en mobiltelefon i handen. Bredvid ligger en surfplatta. Fotomontage.

Under digitalt öppet hus kunde besökarna bland annat se informationsfilmer om utbildningarna med programansvariga och filmer som speglar studentlivet vid Högskolan i Halmstad. Det gick även att få en insyn i några av de moderna lokalerna och studiemiljöerna samt följa med på både en digital rundtur på campus och en filmad flygtur från ovan över campusområdet.

En stor del av dagen bestod av livesända webbinarier om Högskolans olika utbildningsområden där besökarna hade chansen att ställa frågor. För den som ville veta mer om en specifik utbildning fanns möjligheten att skicka frågor till studenter vid de olika programmen.

Entusiastiska besökare med många frågor

Vid de livesända webbinarierna deltog bland andra studie- och karriärvägledare och programansvariga för att informera och svara på de engagerade deltagarnas frågor. Bland funderingarna fanns allt från detaljfrågor om specifika utbildningar, till frågor om jobbmöjligheterna efter studierna.

– Besökarna kom med bra och detaljerade frågor och många av dem hade fokus på hur det ser ut efter en viss utbildning. Många ville veta vad de kan arbeta med efter studierna och hur arbetsmarknaden ser ut, förklarar Sofia Ryan Hägerling, eventkoordinator och projektledare för öppet hus.

Digitalt öppet hus fortsätter

Även om den 3 mars nu har passerat fortsätter Högskolans digitala öppna hus ett tag till. Fram till den 19 april kommer allt material från öppet hus, förutom de livesända delarna, att finnas kvar på Högskolans webbplats och det finns möjlighet att exempelvis ta en tur på campus, kontakta en student vid något av programmen eller ta del av vanliga frågor och svar om högskolestudier.

– Om man missade dagens webbinarier kan vi också rekommendera att titta på intervjufilmerna med de programansvariga. Det är ett bra sätt att få mer information om utbildningarna, säger Sofia Ryan Hägerling.

Upplev campus på plats

För den som är intresserad av att uppleva campus på plats erbjuds guidade turer på Högskolan framöver och en anmälan kan göras via sidan för öppet hus.

Text: Thimmy Mård
Bild: iStock (montage Högskolan i Halmstad)

Fotnot. Sista dag för ansökan till högskoleutbildning i höst är den 19 april.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt