Sök

Halmstads Handelsförening belönar ingenjörsstudenter med 60 000 kronor

För femte året delar Halmstads Handelsförening ut stipendier till tre av Högskolans ingenjörsstudenter. Studenterna får stipendier på 20 000 kronor var från Janne Richardssons stiftelse för ”utmärkta kunskaper inom de ingenjörsvetenskapliga grunderna”.

”Det är ett privilegium att få lära känna dessa duktiga studenter som liksom jag älskar problemlösning och ingenjörsvetenskap.”

Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik

Stipendierna delas ut till kursettor på några av Högskolans ingenjörsvetenskapliga grundkurser, och ska stimulera förstaårsstudenter till att fortsätta att lära sig mer om de här, förhållandevis, svåra ämnena.

Studenterna Anna Bengtsson, på programmet Civilingenjör i intelligenta system, Anna Wester, Byggingenjörsprogrammet, och Jonathan Eriksson, Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation, fick ta emot sina stipendier för ett par veckor sedan.

– Det är ett privilegium att få lära känna dessa duktiga studenter som liksom jag älskar problemlösning och ingenjörsvetenskap. Jag är jättestolt för att de har valt att studera till ingenjör vid Högskolan i Halmstad. De förgyller vårt varumärke, säger Hans Löfgren, universitetslektor i maskinteknik.

Tre personer håller i en varsin ros och kuvert, och ler mot kameran. Foto.

Den 23 november fick ingenjörsstudenterna Anna Bengtsson, Jonathan Eriksson och Anna Wester ta emot stipendier à 20 000 kronor.

Hållbar utveckling som mittpunkt

Anna Bengtsson, Anna Wester och Jonathan Eriksson är högpresterande studenter på Högskolan. Förutom att de delar samma studiemotivation drömmer trion om att bidra till hållbar utveckling efter sin examen.

– Jag vill utveckla ny teknik för att lösa dagens och morgondagens problem. För mig är det viktigt att mitt arbete kan bidra till en bättre framtid, där de hållbara och miljövänliga aspekterna är viktiga i lösningsprocessen, säger Anna Bengtsson.

Också Anna Wester vill bygga ett hållbart samhälle:

– Mitt sikte är inställt på byggkonstruktion och ritteknik med fokus på en hållbar byggprocess i ett ständigt växande samhälle.

Jonathan Eriksson vill göra skillnad bortom svenska gränser:

– I framtiden vill jag skapa lösningar för samhällen i utvecklingsländer. Mitt program är inriktat på design och hållbar innovation, vilket kommer att vara viktigt för utvecklingsländers övergång till ett hållbart samhälle.

Text: Katarina Tran
Bild: Magnus Karlsson

Motiveringar

Anna Bengtsson

Civilingenjör i intelligenta system. För kursen Digitalteknik, Envariabelanalys och Programmering.

Motivering: Anna Bengtsson studerar till Civilingenjör i intelligenta system som är en lång och krävande utbildning. Annas studiefokus har resulterat i högsta betyg i alla kurser hon läst inom utbildningen. Hon har därmed visat mycket god teoretisk och praktisk förmåga att lösa tekniska problem, vilket är av central betydelse för en blivande civilingenjör. Hennes ledaregenskaper har också varit ett värdefullt stöd för andra studenter i kurserna inom utbildningen. Anna har under sitt första studieår visat synnerligen goda förutsättningar för en framgångsrik framtida karriär som civilingenjör.

Anna Wester

Byggingenjörsprogrammet. För kursen Tillämpad fysik.

Motivering: Anna Wester studerar till Byggingenjör och har i kursen Tillämpad fysik blivit kursetta och uppvisat en grundlig förståelse för olika fenomen och processer inom termodynamik, strömningslära och värmeöverföring. Annas förmåga att sätta sig in i svåra teorier och lösa ingenjörstekniska problem vittnar om stark analytisk förmåga och en bubblande kreativitet.

Jonathan Eriksson

Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation. För kursen Mekanik – Statik.

Motivering: Jonathan Eriksson studerar till Civilingenjör i maskinteknik och har i kursen Statik utmärkt sig som kursetta. Jonathan är analytiskt lagd och strålar den nyfikenhet och kreativitet som utmärker en framgångsrik ingenjör. Han har också ett gott hjärta och hjälper gärna till i klassrummet om klasskompisarna har frågor. Jonathans strålande problemlösningsförmåga bådar om att han kommer bli en uppfinningsrik och framgångsrik ingenjör.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt