Samverka med studenter inom ingenjör och teknik
Utbildningarna inom ämnesområdet ingenjör och teknik har olika moment där ni som företag och organisationer kan få kontakt med studenterna. Det kan vara under en praktik, mässa eller examensarbete. Det kan också handla om att vara vara gästföreläsare eller medverka i ett programråd.
Sidans innehåll
- Byggingenjör
- Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation
- Ingenjörstudenter inom informationsteknologi
- Ingenjör i hållbar energi
- IT-forensik och informationssäkerhet
- Tillämpad artificiell intelligens (AI)
- Utvecklingsingenjörsprogrammet
- Träffa våra studenter på mässor
- Exempel på samverkan med våra ingenjörsstudenter
Byggingenjör
Verkar ni inom byggindustrin och söker efter studenter med rätt kompetens för att studera eller lösa ett problem? Har ni en idé om ett examensarbete? Då finns det möjlighet att samverka med en byggingenjörsstudent genom ett examensarbete.
Om ni är intresserade av att på något sätt samverka med byggingenjörsstudenter, kontakta programansvarig.
Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation
Vill ni ta emot en student som läser till Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation för praktik? Eller har ni något projekt där ni vill samarbeta med en student inom programmet? Under sin utbildning arbetar studenterna med verklighetsbaserade fallstudier och skarpa projekt tillsammans med företag, offentlig sektor och forskare.
Om ni är intresserade av att på något sätt samverka med våra studenter inom programmet, kontakta programansvarig.
Civilingenjör i maskinteknik, hållbar design och innovation
Ingenjörstudenter inom informationsteknologi
Vill ni ta emot en ingenjörsstudent inom informationsteknologi för praktik? Studenter som läser till högskoleingenjörer inom datateknik, elektroteknik och mekatronik, samt civilingenjörer inom datateknik och elektroteknik har arbetsplatsförlagd utbildning. Det fungerar som en viktig länk mellan teori och praktik där studenterna blir bättre förberedda för sitt framtida arbetsliv och företag får ett kunskapsutbyte.
I slutet av utbildningen gör studenterna sitt examensarbete, som är den del i utbildningen där studenterna ska tillämpa sina kunskaper och få en akademisk bedömning, samt presentera arbetets resultat. Beroende på utbildningens innehåll och nivå kan examensarbetet innebära att identifiera och analysera problem och föreslå lösningar. Möjligheterna att genomföra examensarbete i samarbete mellan er som företag och organisation och studenterna är stora. Examensarbetet genomförs ofta i slutet av en utbildning och sträcker sig över 10–20 veckor, antingen på våren eller hösten.
Har ert företag eller organisation en idé om ett examensarbete? Söker ni rätt kompetens för att studera eller lösa ett problem?
Samarbeta med ingenjörer i ett examensarbete
Ingenjör i hållbar energi
Vill ni ta emot en student som läser till Ingenjör i hållbar energi för praktik? Eller har ni ett företag eller anläggning inom energisektorn och kan ta emot ett studiebesök?
Om ni är intresserade av att på något sätt samverka med våra studenter inom Ingenjör i hållbar energi, kontakta programansvarig.
IT-forensik och informationssäkerhet
Vill ni samverka med studenter som läser IT-forensik och informationssäkerhet? Utbildningen innehåller flera praktiska moment och projekt där studenterna samarbetar med parter i näringslivet eller med en myndighet.
Om ni är intresserade av att på något sätt samverka med våra studenter som läser IT-forensik och informationssäkerhet, kontakta programansvarig.
IT-forensik och informationssäkerhet
Tillämpad artificiell intelligens (AI)
Vill ni samverka med studenter som läser Tillämpad artificiell intelligens (AI)? Utbildningen innehåller både gästföreläsare och skarpa uppdrag, där ni som företag och organisation har möjlighet att samarbeta med studenterna.
Om ni är intresserade av att på något sätt samverka med våra studenter som läser Tillämpad artificiell intelligens (AI), kontakta programansvarig.
Tillämpad artificiell intelligens (AI)
Utvecklingsingenjörsprogrammet
Vill ni samverka med utvecklingsingenjörsstudenter? Studenterna genomför terminslånga, verklighetsförankrade projekt med företag där ni har möjlighet att ta hjälp av studenterna för att lösa problem, utveckla prototyper eller se över utmaningar.
Många studenter inom programmet är engagerade i studentprojektet Halmstad University Solar Team (HUST), där samarbeten med lokala företag är viktigt. Målet med projektet är att tävla i världens största tävlingar för soldrivna elbilar.
Halmstad University Solar Team (HUST) Länk till annan webbplats.
Om ni är intresserade av att på något sätt samverka med våra utvecklingsingenjörsstudenter, kontakta programansvarig.
Utvecklingsingenjörsprogrammet
Träffa våra studenter på mässor
Energi- och miljömässan
Energi- och miljömässan är en mötesplats för studenter och företag som är verksamma inom energi- och miljöbranschen. Mässan riktar sig till företag och organisationer som behöver studenternas kompetens för framtida praktik, projekt/examensarbete eller anställning.
ITE-mässan
ITE-mässan är en mötesplats för studenter och företag som är verksamma inom informationsteknologi, elektronik och mekatronik. Mässan riktar sig till företag som behöver studenternas kompetens för praktik, projekt-/examensarbete eller framtida anställning.
Utexpo
Examensmässan Utexpo är en stor årlig höjdpunkt i slutet av vårterminen. Hundratals studenter visar upp sina examensarbeten för andra studenter, allmänheten, näringslivet och Högskolans personal.