Halmstad University Solar Team (HUST)

Som student på Utvecklingsingenjörsprogrammet får du möjlighet att göra många olika spännande saker. Just nu arbetar till exempel en grupp studenter med att bygga en racingbil som drivs helt av solenergi.

”En av de bästa sakerna med HUST är att se teamets insats. Det vi kan åstadkomma tillsammans är fantastiskt, och det vi gör kan förändra framtiden. Att vara med på en sådan förändringsresa tror jag varje ingenjör drömmer om.”

Adam Jisland, projektledare

Gruppbild på unga människor i inomhusmiljö.

Utvecklingsingenjörsstudenter som medverkar i HUST tillsammans med lärarna Leif Nordin (t.v.) och Joakim Tell (t.h.). Bild: Ida Fridvall

Samarbetet som ska ta dem 300 mil – på solenergi

Målet med projektet är att delta i Bridgestone World Solar Challenge, som är världens största tävling för soldrivna bilar. I loppet, som hålls vartannat år, ska studenterna köra 300 mil, från Darwin till Adelaide, och förhoppningsvis komma först över mållinjen.

Gruppen som arbetar med solbilen består av studenter från Utvecklingsingenjörsprogrammet. De är uppdelade i två undergrupper: EMS (ekonomi, marknadsföring, sponsring), samt Teknik. På det sättet kan de hantera projektets alla olika aspekter. Just mångsidigheten och vanan vid att arbeta i projektform är också några av grundtankarna med Utvecklingsingenjörsprogrammet.

”Projektet ger mig mängder av erfarenheter att ta med mig ut i arbetslivet. Men att få delta i Bridgestone World Solar Challenge betyder mer än så, det ger mig även möjligheten att bli unik ute på arbetsmarknaden bland andra ingenjörsstudenter världen över.”

Sanna Arvidsson, event- och PR-ansvarig

uppdaterad

2019-05-21

Kontakt

Dela