Sök

Halmstad University Solar Team (HUST)

Som student på Högskolan i Halmstad får du möjlighet att göra många olika spännande saker. Just nu arbetar till exempel en grupp studenter med att bygga en racingbil som drivs helt av solenergi. Det är andra gången projektet hålls, och målet är att delta i en av världens största tävlingar för solenergidrivna bilar.

En svart och blå racerbil.

Bilen är byggd i kolfiber och drivs helt av solenergi.

Just nu söker Halmstad University Solar Team deltagare från Högskolans alla program. Är du intresserad av att vara med? Vare sig du är bra på marknadsföring, mekanik eller elektronik finns det en plats för dig! Hör av dig till info@husolarteam.com

En av de bästa sakerna med HUST är att se teamets insats. Det vi kan åstadkomma tillsammans är fantastiskt, och det vi gör kan förändra framtiden. Att vara med på en sådan förändringsresa tror jag varje ingenjör drömmer om.

Adam Jisland, projektledare 2018–2019

Gruppbild på unga människor i inomhusmiljö. Foto.

Fotograf: Rebecca Engdahl

Samarbetet som ska ta dem 300 mil – på solenergi

Målet med projektet är att delta i Bridgestone World Solar Challenge, som är världens största tävling för soldrivna bilar. I loppet, som hålls vartannat år, ska studenterna köra 300 mil, från Darwin till Adelaide, och förhoppningsvis komma först över mållinjen.

Första gången ett lag från Högskolan i Halmstad deltog var 2019. Då bestod gruppen som arbetade med solbilen av studenter från Utvecklingsingenjörsprogrammet. I år öppnas projektet upp för studenter från alla Högskolans program.

Mitt deltagande i HUST började väldigt spontant och passionerat. Det slutade med att ha varit det mest givande projekt jag någonsin deltagit i. Att få så mycket kreativ frihet, och möjlighet att lära mig genom att prova mig fram har gjort att jag utvecklats med raketfart. Dessutom har jag fått vänner för livet och ett stort affärsnätverk. Att gå med i HUST är helt klart ett av de bästa valen jag gjort.

Rebecca Engdahl, eventansvarig

uppdaterad

Kontakt

Dela