Halmstad University Solar Team (HUST)

Som student på Högskolan i Halmstad får du möjlighet att göra många olika spännande saker. Just nu arbetar till exempel en grupp studenter med att bygga en racingbil som drivs helt av solenergi. Det är andra gången projektet hålls, och målet är att delta i en av världens största tävlingar för solenergidrivna bilar.

Just nu söker Halmstad University Solar Team deltagare från Högskolans alla program. Är du intresserad av att vara med? Vare sig du är bra på marknadsföring, mekanik eller elektronik finns det en plats för dig! Hör av dig till info@husolarteam.com

”En av de bästa sakerna med HUST är att se teamets insats. Det vi kan åstadkomma tillsammans är fantastiskt, och det vi gör kan förändra framtiden. Att vara med på en sådan förändringsresa tror jag varje ingenjör drömmer om.”

Adam Jisland, projektledare 2018–2019

Gruppbild på unga människor i inomhusmiljö. Foto.

Utvecklingsingenjörsstudenter som medverkade i HUST 2018–2019 tillsammans med lärarna Leif Nordin (t.v.) och Joakim Tell (t.h.). Bild: Ida Fridvall

Samarbetet som ska ta dem 300 mil – på solenergi

Målet med projektet är att delta i Bridgestone World Solar Challenge, som är världens största tävling för soldrivna bilar. I loppet, som hålls vartannat år, ska studenterna köra 300 mil, från Darwin till Adelaide, och förhoppningsvis komma först över mållinjen.

Första gången ett lag från Högskolan i Halmstad deltog var 2019. Då bestod gruppen som arbetade med solbilen av studenter från Utvecklingsingenjörsprogrammet. I år öppnas projektet upp för studenter från alla Högskolans program.

”Projektet ger mig mängder av erfarenheter att ta med mig ut i arbetslivet. Men att få delta i Bridgestone World Solar Challenge betyder mer än så, det ger mig även möjligheten att bli unik ute på arbetsmarknaden bland andra ingenjörsstudenter världen över.”

Sanna Arvidsson, event- och PR-ansvarig 2018–2019

uppdaterad

2021-01-26

Kontakt

Dela