Teknisk bastermin

20 hp

Som ingenjör är du med och utvecklar framtidens teknik. För att läsa till ingenjör krävs dock vissa förkunskaper som du kanske inte fick tillräckligt av på gymnasiet, för att du inte visste att du skulle behöva dem. Teknisk bastermin fyller i dina luckor och ger dig behörighet till samtliga ingenjörs­program på Högskolan i Halmstad.

Om utbildningen

Innovativa miljöer, metoder och verktyg

På Högskolan i Halmstad deltar du i inspirerande undervisning i moderna studiemiljöer, tillsammans med engagerade lärare och studenter.

Kurser och kompetenser

Teknisk bastermin är en kompletteringsutbildning som är skräddarsydd för fortsatta studier till högskole- eller civilingenjör på Högskolan i Halmstad. Förutom kompletterande kurser i fysik, kemi och matematik, läser du även andra kurser som förbereder dig för din framtida ingenjörsutbildning och -karriär. Under basåret får du dessutom möjlighet att träna dig i effektiv studieteknik och delta i aktiviteter tillsammans med ingenjörsstudenter.

Om du inte har läst någon fysik, kemi och matematik alls på gymnasiet, väljer du i stället Tekniskt basår.

Efter utbildningen

Betyg

De betyg du får på Teknisk bastermin kommer inte att påverka dina meritvärden, eftersom universitet och högskolor inte har lov att ge gymnasiebetyg.

Möjligheter att studera vidare

När du har slutfört Teknisk bastermin med godkänt resultat har du behörighet att söka till valfritt ingenjörsprogram vid Högskolan i Halmstad. Från och med vårterminen 2020 har du dessutom platsgaranti till dessa utbildningar:

Arbetsliv

En ingenjörsutbildning kommer att ge dig breda och spännande möjligheter på arbetsmarknaden. Ingenjörer utvecklar produkter, lösningar och arbetssätt för både nytta och nöje, för individer, samhällen och hela världen.

VT 2020 (Halmstad, 100%)
Programansvarig:

Nivå:

Behörighetsgivande förutbildning

Anmälningskod:

23019

Behörighetskrav:

Grundläggande behörighet + Fysik 1, Kemi 1, Matematik 3b / 3c. Eller: Fysik A, Kemi A, Matematik C.

Urvalsregler:

Betyg: 66% och högskoleprov: 34%
Mer information om urvalsregler.

Undervisningstid:

Dagtid

Studieavgift:

För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz: Mer information om studieavgift

Undervisningsspråk:

Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Sidansvarig

Dela

SIDANSVARIG

Dela