Tekniskt basår

40 hp

Som ingenjör är du med och utvecklar framtidens teknik. För att läsa till ingenjör krävs dock vissa förkunskaper som kanske inte ingick i din gymnasieutbildning, för att du inte visste att du skulle behöva dem. Tekniskt basår fyller i dina luckor och ger dig platsgaranti på valfritt ingenjörsprogram vid Högskolan i Halmstad.

”En viktig anledning till att jag valde att läsa tekniskt basår just i Halmstad är att om man klarar det här året till 100 procent, då är man garanterad plats på ett av ingenjörs­programmen på Högskolan i Halmstad. Det är unikt!”

Harald Hellquist, läser Tekniskt basår, 40 veckor

Om utbildningen

Innovativa miljöer, metoder och verktyg

På Högskolan i Halmstad deltar du i inspirerande undervisning i moderna studiemiljöer, tillsammans med engagerade lärare och studenter.

Kurser och kompetenser

Tekniskt basår är en ettårig kompletteringsutbildning som är skräddarsydd för fortsatta studier till högskole- eller civilingenjör. Inom utbildningen läser du kurser som motsvarar gymnasiets behörighetsgivande kurser i fysik, kemi och matematik men även andra kurser som förbereder dig för din framtida ingenjörsutbildning och -karriär. Under basåret får du dessutom möjlighet att träna dig i effektiv studieteknik och delta i aktiviteter tillsammans med ingenjörsstudenter.

Basåret utgör ett helt utbildningspaket och kan inte läsas som fristående kurser. Om du redan har läst vissa av kurserna på gymnasiet kanske Teknisk bastermin passar dig bättre. Denna motsvarar andra terminen på Tekniskt basår.

Efter utbildningen

Betyg

De betyg du får på Tekniskt basår kommer inte att påverka dina meritvärden, eftersom universitet och högskolor inte har lov att ge gymnasiebetyg.

Möjligheter att studera vidare

När du har slutfört Tekniskt basår med godkänt resultat har du behörighet och platsgaranti på valfritt ingenjörsprogram vid Högskolan i Halmstad:

Eftersom kurserna på Tekniskt basår är identiska med gymnasiekurserna, blir du även behörig att söka till ingenjörsutbildningar på andra lärosäten.

Arbetsliv

En ingenjörsutbildning kommer att ge dig breda och spännande möjligheter på arbetsmarknaden. Ingenjörer utvecklar produkter, lösningar och arbetssätt för både nytta och nöje, för individer, samhällen och hela världen.

HT 2019 (Halmstad, 100%)
Programansvarig:

Nivå:

Behörighetsgivande förutbildning

Anmälningskod:

13025

Behörighetskrav:

Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c Eller: Matematik B

Urvalsregler:

Betyg: 66% och högskoleprov: 34%
Mer information om urvalsregler.

Undervisningstid:

Dagtid

Studieavgift:

För sökande med medborgarskap utanför EU/EES och Schweiz: Mer information om studieavgift

Undervisningsspråk:

Undervisningen bedrivs normalt på svenska men undervisning på engelska kan förekomma.

Sidansvarig

Dela

SIDANSVARIG

Dela