Sök

Solidaritet med Ukraina

Högskolan i Halmstad vill visa sin solidaritet med kolleger, studenter och civilbefolkning i Ukraina. Högskolan står bakom det yttrande som lärosätena i Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) har gjort, och fördömer också tillsammans med lärosätena i European Universitiy Association (EUA) krigshandlingarna i Ukraina. Högskolan följer utvecklingen noggrant.

”Samarbete inom utbildning och forskning är något som vi i grunden tror bidrar till öppenhet och frihet.”

Stephen Hwang, rektor

Foto som visar den ukrainska blå-gula flaggan mot blå himmel

Den 2 mars uppmanade utbildningsministern alla lärosäten i Sverige att omedelbart avbryta samarbeten med statliga institutioner i Ryssland och Belarus. Högskolan i Halmstad har inga aktiva samarbeten med något av dessa länder, och inte heller med Ukraina. Däremot kan enskilda medarbetare fortsätta att ha kontakter med forskare och lärare i dessa länder.

– Samarbete inom utbildning och forskning är något som vi i grunden tror bidrar till öppenhet och frihet. Även om den nuvarande situationen har lett till att formella samarbeten upphör är det viktigt att lärare och forskare kan fortsätta att ha kontakt med, och inte minst stötta, kolleger i andra länder, säger Högskolans rektor Stephen Hwang.

Publicerad

kontakt

  • Ingen giltig användare vald.

Dela

Kontakt