Sök

Sommarskolor lockade engagerade studenter och välkända föreläsare

Sommaren på Högskolan i Halmstad inleddes med två parallella sommarskolor – en om cyberfysiska system och en om testning. De medverkande deltagarna och föreläsarna kom från hela världen. Temat för årets sommarskolor var självkörande fordon och många av föreläsarna fokuserade på platooning (fordonståg). De två ansvariga professorerna Walid Taha och Mohammad Mousavi är mycket nöjda med sommarskolorna som de beskriver som en en fortsatt framgång.

Ger både kunskap och nätverk

Den 11–15 juni samlades studenter och föreläsare på översta våningen i Trade center med en perfekt vy över Halmstad i sommarskrud. De fem dagarna var skräddarsydda för att alla deltagare skulle få en djupare förståelse för ämnet och temat, samtidigt som det gavs tid för sociala aktiviteter där de fick möjlighet att upptäcka en ny stad tillsammans.

Målet med veckans två sommarskolor var att skapa en bredd så att alla deltagare – både studenter och forskare – skulle få chansen att lära sig så mycket som möjligt. Deltagarna tog även tillfället i akt att skapa relationer med likasinnade och bygga nätverk för framtida samarbeten.

Välkända föreläsare

Även detta år var Högskolan privilegierad med mycket kompetenta föreläsare, bland annat Dorsa Sadigh från Stanford University och Taylor T Johnson från Vanderbuilt University. Det gynnar inte bara deltagarna att ha välkända föreläsare på plats, utan bidrar även till ökat intresse för sommarskolorna och för Högskolan i Halmstad.

– Jag och Walid [Taha] träffades under en konferens förra året. När jag fick frågan att komma hit och prata om mitt forskningsområde såg jag det som en fin möjlighet att sprida mina resultat till en ny grupp av intressenter, säger Dorsa Sadigh som har specialiserat sig på att utveckla regleralgoritmer för cyberfysiska system som interagerar med människor, och lovordar studenternas engagemang under veckans föreläsningar.

Nästa år är planen att slå samman de två sommarskolor till en, eftersom ämnena är relaterade till varandra. Walid Taha hoppas att detta kan bidra till intressanta diskussioner från olika perspektiv.

– Cyberfysiska system kommer fortsatt att vara huvudtemat då vi anser att det på ett bra sätt belyser vår styrka inom både forskning och undervisning vid Akademin för informationsteknologi, säger Walid Taha.

Text och bild: Helena Bengtsson

Publicerad

kontakt

Dela