Sök

Designstudio hållbarhet, våren 2020

Restaurang Spiro

Mörkgrå färgplatta med texten Designstudio hållbarhet – Restaurang Spiro samt logotyp och text Compass Group.

Electrolux Professional

Mörkblå färgplatta med texten Designstudio hållbarhet tillsammans med Electrolux Professional samt Electrolux logotyp.

Uppdraget var att med lämpade metoder identifiera beteenden hos boende i flerbostadshus för att identifiera bakomliggande faktorer till varför användning respektive inte användning av gemensamt tvättutrymme sker. Ett av de problem uppdragsgivaren Electrolux Professional har identifierat är ett skifte i hur människan i dag förhåller sig till tvätt.

Projektdeltagare: Luigj Aliqkaj, Felix Johansson och Jacob Paulsson.

KUST

Turkos färgplatta med logotyp och texten KUST.

KUST:s affärsidé är att skapa badkläder i återvunnet material med fokus på hög kvalitet och passform. Varumärket kommer att säljas enbart på nätet vilket medför utmaningar kopplat till att avgöra rätt storlek och passform. Vårt uppdrag var att ta fram en digital lösning som kan minska osäkerheten inför köp av badkläder på nätet för att förhindra att de skickas i retur.

Projektdeltagare: Angelica Do och Malin Nilsson.

Telehälsa för personer med KOL

Surfplatta med medicinsk information om KOL-patient.

I samarbete med Hälsoteknikcentrum Halland var uppdraget att ta fram ett förslag på ett digitalt gränssnitt eller en klickbar prototyp som illustrerar hur en individ med KOL kan vara mer delaktig i sin vård i från hemmet. KOL är en sjukdom som gör att det blir svårare att andas och att du orkar mindre.

Projektdeltagare: Nel-Li Morero och Ella Arenlind.

Engagera lokala företag i att arbeta hållbart

Skärmbild över mobiltelefon med webbsida som visar en lastbilsikon och funktion för att skapa hållbara transportsträckor.

Tillsammans med HighFive i Halmstad tog vi fram ett koncept som ämnade engagera lokala företag att delta i hållbara samarbeten. Designen är informerad av litteratur gällande organisations­kultur, hållbarhet och spelifering samt intervjuer som bidrog med en förståelse för de utmaningar som företag i Halland tacklar i dag.

Projektdeltagare: Mattias Ovesson, Tove Lindgren och Jonathan Friberg.

Hjärnberikad för en bättre elevhälsa

Mörklila färgplatta med texten Designstudio hållbarhet Hjärnberikad.

Funkisfestivalen

Rosa färgplatta med logotyp för Funkisfestivalen, texten Välkommen till Funkisfestivalen och två knappar med text Festivalbesökare och Arrangör.

I samarbete med Funkisglädje har vi försökt utveckla ett mer effektivt röstningssystem för Funkisfestivalen. Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi har utgått ifrån kritisk design och den sociala hållbarheten kring utanförskapen som skapas med digitala tjänster som inte kan användas av alla oavsett funktionsnedsättning.

Projektdeltagare: Josef Marklund och Christoffer Höber.

Kommunikation i fastighetsbranschen

Mörkgul färgplatta med texten Kommunikation i fastighetsbranschen av Hannes Premmert och Emil Johansson i samarbete med Mayfair Properties.

Mobilitet för äldre

Vit och blå bakgrund med texten Falkenbergs kommun Designstudio Hållbarhet, Alexander Perälä och Jonatan Nyberg.

Koncept på en digital lösning för att stötta äldres mobilitet utanför hemmet på uppdrag av Falkenbergs kommun.

Projektdeltagare: Jonatan Nyberg och Alexander Perälä.

LessWaste

Ljusgrå färgplatta med texten LessWaste beställningsstödet med fokus på hållbarhet.

Hur når vi ut till karriärväxlarna?

En person sitter vid en bärbar dator, endast personens armar syns. Texten Sökportalen för dig som vill arbeta inom vårdsektorn ovanpå bilden.

Vi har under designstudio hållbarhet arbetat med socialförvaltningen i Halmstads kommun. Projektet har gått ut på att identifiera målgruppen ”karriärväxlare” och utforska hur socialförvaltningen ska nå ut med budskapet ”Sveriges viktigaste jobb”. I projektet skapade vi ett designförslag på en digital rekryterings­process.

Projektdeltagare: Joel Petersson och Joel Holtzberg.

Tomal AB

Vit bakgrund med texten Designstudio hållbarhet, samarbete med Tomal AB.

Stark Fitness

Svart färgplatta med vit text Stark fitness.

Målet med arbetet var att skapa en designlösning som gör det lättare för människor att finna balans i sin vardag där de kan kombinera arbete med träning. Motivation erbjuds genom att visa en positiv inverkan på användarens ekonomi och koldioxidutsläpp från att minimera bilkörande.

Projektdeltagare: Oskar Dodic och Fredrik Sjunnesson.

Conscious deal

Vit bakgrund med logotyp för företaget Conscious Deal.

Kompetenskoppling

Ljusgrön färgplatta med vit text LAJF Local, Anonymous Job Finder.

En digital tjänst som har som syfte att främja jämställdhet inom jobbsökningsprocessen genom att den jobbsökande (studenten) är anonym fram tills intervjustadiet. Matchningen mellan företag och jobbsökande baseras på ömsesidiga värderingar och tanken är att student och företag ska komma i kontakt någon gång i mitten av studentens studier.

Projektdeltagare: Marcus Coleman och Björn Johansson.

VoxEyes – digitala läkarbesök

Vit bakgrund med logotyp för Voxeyes, samt text Your health, our care.

Solflytten

Bakgrundsbild med hav i solnedgång, en datorskärm och mobil inklippta ovanpå bilden med företaget Solflyttens webbplats. Logotyp och företagsnamn längst upp på bilden.

Solflytten ville skapa en tjänst som gör det enkelt för kunden att få en helhetslösning för sitt semesterboende i södra Spanien. Detta innefattar kolla till kundes bostad när hen inte är där, städhjälp, inflyttningshjälp och inredning av kundens bostad. Detta är för att motverka onödiga flygresor för att se till boendet.

Projektdeltagare: Lisa Kristiansen och Simon Axdorph.

Ung i Åmål

Skärmbild från webbsidan Ung i Åmål, ett foto med två flickor på en dressin i skogsmiljö dominerar sidan.

uppdaterad

Kontakt

Dela