Sök

Föreläsning med Mary Juusela

Vi väljer sällan varandra men ändå ska alla relationer fungera, varje dag. Den sociala entreprenören och föreläsaren Mary Juusela har i en studie tagit fasta på de mänskliga verktyg som gör att vi klarar av att arbeta och leva tillsammans. Mary Juusela kommer till Halmstad i april för att föreläsa dessa sociala förmågor och hur alla kan göra stor skillnad genom små handlingar.

Profilbild från sidan på Mary Juusela. I bild syns även titel, plats och datum för eventet.

Känslor bygger slutraden

När du kliver in på arbetsplatsen gör du det inte som en titel, ett projekt, en medarbetare, en chef eller en lönenivå. Inte heller är det som antal kilogram på vågen, en diagnos eller en sexuell läggning. Istället kliver du in i ett sammanhang med hjärtat bultande i halsgropen om att få bli accepterad, respekterad och framför allt – inkluderad.

Vi är alla människor och människor är styrda av sina känslor. Det är därmed våra känslor som avgör vad som slutligen står på sista raden av resultatrapporten.

Men hur blir vi vår fulla potential? Och hur kan vi tillsammans stärka resultatet på slutraden? Mary Juusela menar att allt börjar med dig och mig, varje dag. Med små handlingar kan du göra stor skillnad.

Datum, tid och plats

Föreläsningen kommer att arrangeras fysiskt på Högskolan i Halmstad. För dig som hellre vill ta del av föreläsningen digitalt, så kommer den även sändas via Zoom. Föreläsningen kommer inte att spelas in eller gå att se i efterhand.

Datum: 22 april 2022
Tid: Kl 09.00–11.00
Plats: Hus S, sal S1002, Högskolan i Halmstad (karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.)
Övrigt: Deltagandet är kostnadsfritt och riktar sig till personer som är med i projektet Kompa Halland och/eller är medlemmar hos TEK Kompetens. Frukost serveras till personer som deltar på plats. En kort paus är inplanerad i halvlek.

Om Mary Juusela

Mary Juusela är en uppskattad föreläsare och utbildare inom värdegrund, tolerans och social hållbarhet. Hon föreläser om mänskliga beteenden och om hur individer och grupper kommer längre genom att vara inkluderande och empatiska. Hon är född i Indien och adopterades till Sverige 20 månader gammal av finska föräldrar. Under uppväxten utsattes hon för utanförskap på grund av sitt ursprung. Hennes egna upplevelser födde en nyfikenhet kring effekterna av utanförskap, vilket lett till att hon genomfört flera studier som hon skriver böcker och föreläser om.

Mary har i en av sina studier bott med 700 olika svenska familjer, för att ta reda på psykologiska faktorer som får oss att inkludera eller exkludera andra. Studien pågick under 10 års tid och synliggjorde hur avgörande goda sociala förmågor och bemötanden är och att det påverkar vår nivå av potential, produktivitet och hälsa. Erfarenheten har hon med sig när hon föreläser runtom i Sverige.

Anmäl dig här

Anmäl dig enkelt genom att fylla i formuläret. Arrangören förbehåller sig rätten att fördela platserna.

Missade du att anmäla dig? Sånt händer, men det finns fortfarande möjlighet att delta. Om du är intresserad av att ta del av föreläsningen så mejla oss: kompa.halland@hh.se. Ange om du önskar att delta på plats eller på distans.

Arrangörer

Föreläsningen arrangeras av TEK Kompetens och Högskolan i Halmstad. Mary Juuselas föreläsning är en del av TEK:s 25-årsjubileum och medlemmar hos TEK Kompetens är därmed välkomna att delta. Föreläsningen ingår även i projektet Kompa Hallands utbildningsutbud, där företag som är med i projektet är inbjudna att delta.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt