Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-04-09. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Staden Halmstad

Plugga och bo mitt på västkusten! Halmstad med sina 100 000 invånare är en populär stad att bo i. Med en cykel tar du dig snabbt mellan mysiga kaféer, kul uteställen, havet och Högskolan.

Utan att överdriva kan vi nog säga att Halmstad är en riktigt mysig stad med både liv och puls. Du kan slå dig ner på en av stadens många restauranger och kaféer, eller ta en shoppingrunda och inspireras av små, personliga mode- och livsstilsbutiker eller av spännande second hand-butiker. Nöjesutbudet är stort med många barer och nattklubbar. Kanske är musik och teater din stora passion? Eller konst och historia? Oavsett vilka intressen du har är Halmstad en stad som har mycket att erbjuda.

Du kommer långt med cykel

Med över 20 mil cykelbanor runt om i hela kommunen hamnar Halmstad i topp bland Sveriges cykelstäder. Här är det lätt att välja cykeln oavsett om du ska inom stadskärnan eller utanför. Missa till exempel inte Prins Bertils led – här kan du cykla längs med havet från centrum till Tylösand.

Sveriges bästa stränder

Vill du bada på Sveriges finaste strand? Då är ett besök på Tylösands fem kilometer långa sandstrand ett måste. Halmstad är en stad som präglas av läget vid västkusten. Här har du aldrig långt till inbjudande stränder, klippor och charmiga småbåtshamnar. Halmstad är dessutom ett av de bästa ställena i Sverige för surfing. Allra bäst är det på hösten när vinden ligger på någon av våra 20-talet stränder.

Idrottsstaden

I idrottsstaden Halmstad kan du lätt få utlopp för alla passioner som har med sport och träning att göra, oavsett om du vill svettas själv eller sitta på läktaren. Här finns gym och idrottsföreningar för de flesta smaker. Här finns också flera elitlag, till exempel handbollsklubben Drott och Halmstads bollklubb, HBK. Halmstad är ett Mecka för golfare med hela tolv golfbanor.

Nära till storstan!

Halmstad ligger bra till även i förhållande till omvärlden. Läget mitt emellan Göteborg och Malmö – och goda kommunikationer – är kanon när du vill ha variation och känna lite storstadspuls. Tar du tåget norrut  är du i Göteborg på en dryg timme, åker du söderut kliver du av i Malmö efter en och en halv. Om du inte väljer att fortsätta över bron till Köpenhamn, förstås.

Halmstad <3 Student

Halmstad ska bli Sveriges bästa studentstad! Det är målet för ett nytt projekt som Högskolan driver tillsammans med kommunen och studentkåren. Tillsammans arbetar vi aktivt med allt från bostäder till arbetslivskontakter och studentinflytande i staden. Allt för att du ska trivas riktigt bra här!

Halmstad - staden med idealiskt läge

Halmstad - staden med idealiskt läge

"På stoora tåaj kan du köpa allt från spåatskjoata, till guakbuak och joagåbba"

Så tjabbar vi i Halmstad! Vågar du prova?

Sidan uppdaterad 2018-04-09