Sök

Vicerektorer

Högskolan i Halmstad har två vicerektorer med egna ansvarsområden. En vicerektor utses av rektor, och uppdraget är treårigt med möjlighet till förlängning.

Thorsteinn Rögnvaldsson, vicerektor med ansvar för forskning och forskarutbildning

Porträttbild på man i inomhusmiljö. Foto.

Vicerektor Thorsteinn Rögnvaldsson

Thorsteinn Rögnvaldsson är sedan 2022 vicerektor med ansvar för forskning och forskarutbildning vid Högskolan i Halmstad.

Thorsteinn Rögnvaldsson är professor i datavetenskap och har haft en rad olika ledningsuppdrag på Högskolan, bland annat som tillförordnad rektor, prorektor med särskilt ansvar för forskning, programchef för KK-miljön Forskning för innovation samt ordförande i forskningsnämnden.

Pontus Wärnestål, vicerektor med ansvar för samverkan, innovation och hållbarhet

Porträttbild på man i inomhusmiljö. Foto.

Vicerektor Pontus Wärnestål

Pontus Wärnestål är sedan mars 2024 vicerektor med ansvar för samverkan, innovation och hållbarhet vid Högskolan i Halmstad.

Pontus Wärnestål är biträdande professor i informationsteknologi och har bred erfarenhet från både näringsliv och akademi. Han kombinerar tjänstedesign och artificiell intelligens och arbetar mycket med att stärka sambandet mellan akademisk forskning och praktisk tillämpning. Andra forskningsprojekt innefattar design och digital innovation för stadsutveckling, smart mobilitet och lärande.

uppdaterad

Kontakt

Dela

Kontakt