Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-05-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Akademin för informationsteknologi

Akademin för informationsteknologi är en stark forsknings- och utbildningsmiljö med fokus på smart teknologi och dess applikationer. Här arbetar studenter och forskare med allt från självkörande fordon till social robotik med samverkan mellan människa och robot.

Vi erbjuder utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå med rätt att examinera doktorer. Forskningen är samlad i forskningsmiljön Halmstad Embedded and Intelligent Systems Research (EIS). Vi är en mångkulturell akademi med anställda som kommer från ett tjugotal länder.

Akademin består av fyra teknikområden med ansvar för forskning och utbildning inom sitt område. I menyn till vänster kan du läsa mer om akademins utbildning och forskning, samt hur vi samverkar med det omgivande samhället.

Om Akademin för informationsteknologi i Tech Stories:

Forskning och innovation för vår digitala framtidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Akademin för informationsteknologi bedriver forskning och utbildning i nära samverkan med både industrin och den offentliga sektorn.

>> Samverkansarenor

Forskningsnyheter från ITE

  • Globalt genomslag för BikeAround


    Nyligen lanserade Google en film om BikeAround, träningscykeln där demenssjuka kan cykla med hjälp av Google Street View. En hälsoinnovation som har utvecklats vid Högskolan i Halm…...
  • Nya banbrytande optiska sensorer tillverkade med nanoteknik


    Med nanoteknik går det att kombinera material med olika optiska egenskaper på helt nya sätt. Denna teknik möjliggör tillverkning av komponenter som är mycket mindre, energieffektiv…...
  • Krönika: Teknik som kan förhindra lastbilskapningar


    Intelligenta kameror, mönsterigenkänning och nödlarm kan förebygga kapningar av lastbilar. Josef Bigun, professor i signalanalys, skrev en debattartikel om detta i Ny Teknik i våra…...
Sidan uppdaterad 2017-05-05